Domů Zboží Od Bon Savon

Ájurvédské Přírodní Mýdlo *Kapha - Voda a Země*

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce205 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Bon Savon

Katalogové č.: 6887374
Zobrazení: 366x
Vloženo: 25.11.2015
Počet srdcí: 137x
CPNP číslo zaevidováno
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: V předvánočním období objednávky vyřizují a expeduji maximálně do dvou dnů od zaplacení. Všechny výrobky mám skladem! Děkuji a těším se:-))) ❤️
Tři dóši - základní princip Ajurvědy.
 
Krátký popis a doporučení pro určité typy Dóš - pro ty, kteří slyší o Dóšách poprvé.
 
Ájurvéda je nejstarší lékařskou vědou, "věda dlouhého života" - zhruba takto se dá její název přeložit.
 
Ájurvéda pohlíží na člověka jako na organickou součást Vesmíru. Lidské tělo, stejně tak jako Vesmír, sestává z 5 základních prvků: země, vody, ohně, vzduchu a éteru. Tělové tkáně jsou tvořeny kombinacemi těchto prvků. 
Těchto 5 stavebních kamenů tvoří 3 základní životní energie - Dóši:  Váta, Pitta a Kapha, které ve své řadě regulují činnost všech funkcí v lidském těle. Energie je potřebná k tomu, aby se tekutiny a živiny dostaly k buňkám a aby naše tělo vůbec fungovalo.
Dóši regulují všechny biologické a fyziologické procesy, všechny rytmy a pohyby, charakteristické pro náš organizmus. 
Tyto tři síly - Váta, Pitta a Kapha neustálé spolupracuji v lidském těle. Když jsou tyto síly v rovnováze, pak se člověk dobře cítí po duševní a zdravotní stránce. 
Váta je energií pohybu, Pitta je energií zažívání a Kapha "se stará" o "promazání" a strukturu těla.
Dóša je sanskrtské slovo, které v překladu znamená porucha.
Dle ájurvédy je nemoc porušením rovnováhy jedné, dvou nebo všech tří Dóš a první  podmínkou uzdravení člověka je pochopení tří Dóš. 

Každý člověk má již od narození zcela specifický a vyvážený poměr tří Dóš (tridóša), který se nazývá sanskrtským termínem prakrti (příroda nebo přirozenost). Když jsou tyto síly v rovnováze, pak se člověk dobře cítí po duševní a zdravotní stránce, ale vždy jedna z dóš je dominantní, druhá je zastoupena méně a třetí z nich má vliv nejmenší.

Dle Ájurvédy zdraví spočívá v rovnováze všech tří energií - toto je hlavní zásadou této vědy.

                                        ********

Kapha poskytuje stabilitu, trvalost, a patří jí element vody a země.

Mýdlo Kapha je připraveno dle speciálního složení na základě ájurvédských tradic pro lidi s Kapha-Dóší.

Toto mýdlo je vhodné pro mastnou pokožku, stimuluje Kapha-Dóšu, pomáhá obnovit rovnováhu mysli a těla, v případě když je Kapha-Doša nevyvážena.

Účinek: tonizuje a rozzáří unavenou a povadlou pleť. Mýdlo je bohaté antioxidanty, jako jsou například vitamíny A a C, beta-karotén, které neutralizují volné radikály a brání tím stárnutí pleti a tvorbě vrásek.

Speciální receptura složení olejů a bylin je vyvinuta takovým způsobem, aby člověku pomohla harmonizovat vlastní tělo a mysl.

Doplňující informace: kvůli vysokému obsahu aktivních složek se doporučuje ověřit alergickou reakci organizmu - aplikovat mýdlovou pěnu na vnitřní povrch lokte, nechat 5 minut působit a dobře opláchnout. Pokud nemáte nepříjemný pocit jako pálení a svědění, pak mýdlo můžete s jistotou používat.

Každá kostka mýdla je pečlivě a ručně vyrobena pomocí tradiční techniky výroby mýdla za studena a uležena po dobu více než 6 měsíců.

Složení: olivový olej LZS, kokosový olej, kakaové máslo, olej z hroznových pecek,  kukuřičný olej, ricinový olej LZS; esenciální oleje: lemongrass, citron; kyseliny: mlečná, citronová; ájurvedské byliny: zázvor, amla, kurkuma, hřebíček; vodní odvar z listů šalveje, rozmarýnu a neemu; hydroxid sodný.

Ingredients: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil Virgin, Salvia Officinalis, Rosmarinus Officinalis, Azadirachta Indica Water Extrakt, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Hydroxide, Theobroma Cacao ( Cocoa) Seed Butter, Vitis Vnifera (Grape) Seed Oil, Zea Mays (Corn) Oil,  Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Virgin, Cymbopogon Fleuosus (Lemongrass) Oil, Citrus Medicum Limonum (Lemon) Peel Oil, Lactic Acid, Citric Acid, Zingiber Officinalis (Ginger) Powder, Emblica Officinalis (Amla) Fruit Powder, Curcuma Longa (Turmenic) Root Powder, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Bud

 Mýdlo je vhodné pro vegany.

Mýdlo 100% přírodního původu bez jakýchkoliv chemických přísad, barviv a vůní.

100% vysoce kvalitní přírodní ingredience.

Pozor: vzhled a barva mýdla se mohou lišit od fotografií, vzhledem k tomu, že při výrobě mýdla se používají pouze přírodní suroviny, a všechny technologické postupy se dělají ručně.

Hmotnost: +/- 130 g

Cena za 1 ks.

Cena poštovného bude upřesněna dle množství a objemu objednaného zboží.

Menu
--