Domů Zboží Od diko

ArborArcána - duše stromu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od diko

Katalogové č.: 3722217
Zobrazení: 501x
Vloženo: 31.3.2013
Počet srdcí: 123x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Náhrdelník ArborArcána - duše stromu byl vytvořen pro 14. kolo soutěže Klubu šitého šperku s tématem Dryády a lesní víly.

Nejsem zanícenou ctitelkou a čtenářkou fantasy příběhů, ale tolik vím, že dryáda je duše stromu, lesní víla a to stačí pro rozběhnutí fantazie... les, zem, vegetace, živý, vláha, voda, listy, mystično, výhonky, déšť, kapky, pavučina, rosa, strom, kůra, půda, zelený, čirý, tajemný,... klíčová slova, která se v podobě tvarů a barev odráží v mé práci.

Předpokládám, že tvůrci příběhů si jména pro své fantasy-postavy z valné části vymýšlejí sami. Tak jsem si i já, v trochu jiné tvorbě, po malé poradě s latinským slovníkem, dovolila popustit uzdu své představivosti a stvořit si přiléhavé jméno pro své dílko - ArborArcána.

arbor (původně arbós) = strom (jestli jsem to dobre pochopila, v latině je  ženského rodu)
arcánus, a, um = před jinými uzavřený = skrytý, tajný, tajemný

Náhrdelník je bohatou směsí různorodých korálků - co do tvaru, velikosti, barev i druhu. Rokajl - sekaný i obyčejný - většinou značky Preciosa, částečně TOHO. Široká škála zelené ve vegetaci, tmavé zelené tóny s kovově-duhovým listrem, díky němuž přecházejí do modré, fialové, hnědé. Pro vláhu jsou použity světlé, čiré tóny fialkové, zelené, modré i růžové. Rokajlové čůrky vody jsou sem tam proloženy kapkami různě velkých i různě barevných ohňovek.

Délka náhrdelníku včetně zapínání je cca 54 cm plus 5 cm adjustační řetízek. V přední části je z důvodu dobrého držení tvaru náhrdelník vyztužen skrytou obručí (půlkruh paměťového drátu).
Hlavní motiv má velikost cca 15 cm (4 - 5 cm nad obručí, 10 - 11 cm pod obručí).

Zapínání je bižuterní (kaplíky, kroužky, karabinka, adjustační řetízek), barva platina.
Plánuji náhrdelník doplnit do sady o náušnice a náramek.

Foceno při přirozeném i umělém osvětlení.

Menu
--