Domů Zboží Od asmera

Boltcovitka bezová (Jidášovo ucho)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od asmera

Katalogové č.: 3372620
Zobrazení: 599x
Vloženo: 28.12.2012
Počet srdcí: 104x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Jidášovo ucho známe především z čínské kuchyně jako "černou" houbu, z polévek i masových směsí. Jeho použití však může být široké - hodí se i do takových polévek, jako je bramboračka nebo česnečka, lze jej přidat do rizota, zapékaných těstovin i omáček. Dobrý je i např. salát s Jidášovými "ušisky", jeden z receptů najdete třeba zde.

Před přípravou je dobré houbu namočit na 1 - 2 hodiny do vody a následně asi 20 minut povařit a pokrájet na menší kousky. Použijeme i vývar z houby, staří Číňané věděli už 300 let př. n. l. o léčivých účincích Jidášova ucha; prý posiluje imunitu a pomáhá např. při zažívacích potížích. Nezapomeňte, že houby při namočení několikanásobně nabudou na objemu.

Houby byly nasbírány v říjnu 2016 v údolí Kačáku (Loděnice) na Berounsku.

Cena za 10gramový sáček sušených hub.

Menu
--