Křidýlko, nebo stehýnko?
Populární stojánek na pečení kuřete s přidanou mísou, v níž se může ve výpeku péci kořenová zelenina, papriky, rajčata, brambory, prostě co kdo rád. Kuře se nekoupe ve šťávě, což uvítají milovníci propečené křupavé kůžičky, protože ji mají po celém obvodu.
Kuře není potřeba před podáváním porcovat, můžete jej servírovat posazené přímo na stojánku a uspořádat bitvu, kdo urve nejlepší kousky. Pokud jste tak zdatní porcovači, jako já, ušetříte si tak zápolení s nůžkama na porcování všech možných ptáků, kteří mi vždy unikají po kuchyňské lince ve snaze zůstat celí.
Průměr mísy je cca 30cm, celková výška cca 15cm s uzavřeným komínkem, cca 13 cm s komínkem na pivo. Tato barevná kombinace je momentálně prodaná, skladem bude žlutá (varianta 1) a zelená (varianta 2)
Vytvářím je ve dvou provedeních:
1. Tato varianta má "trn" nahoře uzavřený, jeho vnitřek se prohřívá a kuře, které je na něm napíchnuté, se tak krásně peče i uvnitř.
2. Toto je varianta s otevřeným komínkem, do kterého můžete nalít pivo a kuře se tak vlastně zevnitř dusí a zvenku peče.
Každá varinta má něco do sebe, prostě, jak to kdo rád.
Většinou budu mít skladem od každé varianty kus. Pokud to bude barva, která vám bude vyhovovat, bude k odeslání prakticky ihned, pokud ne, doba výroby bude cca 2-3 týdny. Dostupné barvy jsou na dotaz. Variantu a barvu prosím pište do poznámky k objednávce.