Domů Zboží Od germia

Molluscus mechanicus

1 111 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený150 Kč
Možnosti platby
PayPalPayPal

Další zboží od germia

Katalogové č.: 3653065
Zobrazení: 172x
Vloženo: 13.3.2013
Počet srdcí: 149x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Všechny šperky jsou baleny do dárkových krabiček!

Usměvavý autorský šperk je spojením několika technik, několika stylů; Naivní dětský styl zobrazuje usměvavého hlemýždě v brýlích s tykadly, které jsou ve světě dospělých jeho očima, se spojuje s drsným a přesto elegantním stylem steampunku. A stejně tak technika Tiffany, tedy pájení cínu, se spojuje s technikou wire-wrappingu a tvoří tak nenapodobitelný celek.

Své jméno získal šneček podle své zoologické příslušnosti k měkkýšům a své mechanické konstrukce.

Ulitu šnečka tvoří nádherná celistvá leštěná zkamenělina amonitu hnědé barvy, jejíž povrch je místy protkán zvláštní vrstvou fyziologického zabarvení, tzv. Amolitem. Amolitová vrstva odráží z určitých úhlů světlo a vytváří pak nádherné duhové zabarvení. U našeho šnečka je tato vrstvička převážně červenooranžová. Amonit je obetkán mosaznými trubicemi, které zajišťují, aby našemu šnečkovi ulitu nikdo v nestřežený okamžik neuzmul ;)

Stejným způsobem jsou tvořena šnečkova "tykadla", která jsou zakončena nýtky ve stříbrné barvě. Tělo šnečka je zcela mechanizováno - pokrok techniky šel dopředu a tento šneček není žádný pomalík, díky mechanizaci urazí (když nespěchá) až 5km/h !! :)) Kolečka z hodinek tedy ozvláštňují šnečkovo tělo. Obličej šnečka je tvořen obrovskými mosaznými brýlemi, ze kterých šnečkovi vykukují drobná očka. A jelikož je náš šneček gentleman a ví, jak se do společnosti obléknout, nezapomněl si vzít motýlka, kterého si na krk připevnil drobným mosazným ozubeým kolečkem. Nad motýlkem se na nás šneček stále potutelně usmívá.

Šneček měří i s tykadly 7,5x5,2 cma je zavěšen na antracitově stříbrném řetízku o délce cca 45 cm. Je veselým a zároveň elegantním i extravagantním šperkem, pokud chcete zaujmout a být jedinečná/ý.

Pozor, šneček v sobě obsahuje vintage komponenty - například velmi straé kolečko z hodinek značky Prim.

Menu
--