Domů Zboží Od Gurumina

Nilak

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce100 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Gurumina

Katalogové č.: 6317434
Zobrazení: 206x
Vloženo: 14.5.2015
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Mám doma pár kousků sibiřského křišťálu, každý trochu jiný, některé úplně čiré, jiné s mírným zákalem.. jako když naberete do hrsti zlomky roztříštěného rampouchu. Nejprůzračnější kousek jsem rozdělila na tři kusy, dva malé a jeden velký. Některé kameny si přímo říkají o jméno ještě před zpracováním a tohle je jeden z nich. Vzpomínka na zimní prázdniny v Rokytnici a zamrzlou studánku u chalupy. A na chuť těch úžasných průhledných rampouchů, vrzavou chuť ledu a téměř slyšitelné praskání zubní skloviny. .. Význam byl jasný hned, ale co se jménem? Náš jazyk je na pojmenování ledu tak chudý. Zato když jsem zapátrala v jazyce Inuitů, zůstala jsem úplně paf. Desítky pojmenování ledu a sněhu, tolik různých významů a vlastností má led a sníh pro ty, kdo v něm žijí.  Barvy, nálady a vůně - desítky. Je stejně tak pestrý jako naše léto...

Ovšem pro tento kámen mi sedlo jen jediné jméno. Nilak. Označuje kus sladkovodního ledu. Toho, co se dá potají s požitkem oblízávat... ne, nebojte se, kámen v puse nebyl ani jednou. Netvrdím, že k tomu nesvádí, ale představa jak vysvětluji na rentgenu, jak se mi dostal do žaludku..

Teď k technické stránce věci. V tomto šperku má kámen jasné sólo. Přizpůsobila jsem tomu i obroučku. Lůžko, ve kterém je vsazený, nemá dno. Kámen tak sedí přímo na prstu a ten je pod ním krásně vidět (průzračnost kamene je dobře vidět na doplňkové fotografii s barevným podkladem). Obroučka má tvar U, proto prosím věnujte pozornost níže uvedeným rozměrům jak obroučky, tak kamene.

Technické parametry:

prsten, Ag 925/1000, 19.7 g

rozměry kamene 3 x 2.4 cm

rozměry obroučky: výška 9.5 mm, šířka 1.85, délka (v písmeni "U" svisle) 1.9 cm

značeno výrobní značkou, k dispozici po opuncování

Menu
--