ŠIRŠÍ OŠATKA NA KYNUTÍ CHLEBA je vyrobena moravskýma rukama a má atest na použití na potraviny.
Doporučuji ji těm, co neví jestli si pořídit kulatou nebo oválnou.
Hmotnost/ cena/KÓD:
500 g /250 Kč / S5 omlouvám se, dočasně je vyprodaná
750 g /470 Kč / S7
Do zprávy prosím uveďte jen KÓD.
Cena za větší velikost bude upravena při přijetí objednávky.
Rozměry ošatek jsou: 750 g
Horní strana: 15 x 25 cm
Spodní strana: 8,5 x 19
Výška: 7,5
ZASLÁNÍ:
Zboží vám zašlu na pobočku Zásilkovny. Při objednání si prosím vyberte, která pobočka na www.zasilkovna.cz Vám je nejblíž a rovnou mi to napište. Urychlíte tím dodání.
Osobní převzetí v Olomouci po tel. domluvě 0 Kč (platba v hotovosti při převzetí).
K ošatce vám moc ráda přibalím i další užitečné zboží k pečení a kvásek z r. 2012 sušený i živý, s kuchařkou či návodem. Mimo Fler prodávám i koření, formy, nože na pečivo a vaření a další užitečnosti. Web zde nesmím uvést.
JAK VELKOU OŠATKU SI VYBRAT?
Buď chleba zvážíme, nebo sečteme v receptu mouku, vodu, kvásek, případně jiné více vážící suroviny. Zhruba tak těžký bude chleba. Žitnopšeničný a z celozrnné mouky bude objemově menší, než chleba z mouky pšeničného typu. Ty pšeničné naskočí víc. Tuto ošatku můžeme použít i na menší chleba.
POUŽITÍ OŠATKY:
Na chleba s pšeničnou moukou, sladké pšeničné chlebíčky, vánočku, mazanec...
Těsto se ukládá na kynutí do ošatky spodní stranou (spojem) navrch. Ošatku vysypeme hladkou moukou pšeničnou, rýžovou, pohankovou nebo škrobem. Každému vyhovuje něco jiného. Vyzkoušejte.
Při kynutí máme ušatku uloženou v uzavřeném prostoru (v igelitové tašce, pekáči, studené troubě, remosce), aby těsto neokoralo.
UCHOVÁVÁNÍ OŠATKY:
Po vyklopení těsta dáme ošatku vyschnout, např. nad troubu, ve které pečeme chleba. Vyschlou mouku vymeteme štětečkem nebo kartáčkem. Ošatku uchováváme čistou, vysušenou a v suchu, aby nesplesnivěla, jako se to stává ve velkopekárnách. Pokud pečete často, nemusíte mouku z ošatky vymetat. Jen ji nechat vyschnout.