Domů Zboží Od zuzkabobr

Superteplé rostoucí merino kalhoty

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce50 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od zuzkabobr

Katalogové č.: 6911318
Zobrazení: 151x
Vloženo: 1.12.2015
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: AKCE!!! Vzorované softshellové kalhoty do vel. 98 za 388 Kč. Najdete je v sekci kalhoty spolu se vzorníkem! Pokud pospícháte na ušití oblečení na míru, předem se prosím ptejte na dobu dodání. Děkuji!

Superteplé kalhotky z merino vlny o gramáži 370 g/m2. Vhodné zejména na zimu jako spodní vrstva - podlíkačky pod oteplováky. Díky nápletům je možné použít je pro několik velikostních kategorií.

Funkční vlastnosti Merino vlny v kostce

  • Jemná a neškrábe. Je velice příjemná k Vaší pokožce
  • Antibakteriální. Merino vlna má přirozenou schopnost vydržet dlouhou dobu bez zápachu. Zápach způsobují bakterie, které se množí v klasickém spodním prádle ze syntetiky nebo bavlny. Díky jedinečnému složení vlněného vlákna, obsahu 90% proteinu Keratin, není vlna vhodná pro život bakterií a virů, omezuje jejich rozklad a množení a tak oblečení nezapáchá ani při dlouhodobém nošení.
  • Vlněné vlákno má členitou, vřetenovitou strukturu a vnějšek je tvořen pletivem ze šupin. Tato struktura vlákna způsobuje tzv. samočisticí efekt. Vlnu při dlouhodobém nošení stačí pouze "přes noc" vyvětrat nebo lehce vymáchat ve vodě a lze nosit dále.
  • Každé jednotlivé Merino vlákno dýchá skrze svoji vnitřní strukturu, což syntetická vlákna nedovedou. Prodyšnostu syntetiky je tedy omezena pouze na množství děr a mezer v látce. Syntetické triko, které je hustě upletené, nedýchá (jako igelit), zatímco hustá vlněná látka je stále výborně prodyšná
  • Přírodní duté vlákno, které perfektně izoluje. Kombinace jedinečných vlastností jako je kadeřavost, jemnost, speciální struktura vlákna a technologie pletení zajistí efektivní termoregulační vlastnosti. Funguje jako přírodní termostat. Merino vlna používá absorpční a vydávající proces a efektivněji tak udrží vaši stálou teplotu. Trvá tedy déle než pocítíte chlad nebo horko ve srovnání s jinými materiály.
  • Hřeje, i když je vlhká. Dokáže pojmout vlhkost rovnající se až třetině své váhy, aniž by na dotyk působila mokrá. A když už je oblečení z Merina vlhké, pravděpodobnost prochladnutí se limitně blíží nule.
  • Ohnivzdornost. Voda a protein dodávají vlně přirozenou odolnost vůči žáru a otevřenému ohni. Vlna hoří při daleko vyšších teplotách než syntetické materiály a při vystavení otevřenému ohni nebo žáru velice pomalu degraduje a ochrání tak kůži proti popálení.
  • Vodoodpudivost. Kapky deště mají tendenci po Merinu stékat (podobné jako nano-efekt) díky obsahu lanolinu a struktuře vlákna, takže nepromoknete snadno. (Pozor! Tyto vlastnosti je třeba správnou údržbou "obnovovat" - používejte prací prostředky na vlnu!)
  • Vysoká UV ochrana. Má přirozený sluneční faktor; minimum UPF = 25
  • Antialergenní. Eliminuje bakterie, roztoče aj. mikroorganismy. Dnes nejsou známy žádné alergické reakce na vlnu (nezaměňovat se škrábáním materiálu z tlustých vláken běžné vlny!).
Menu
--