Domů Zboží Od germia

Vrabčák z předměstí

388 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený150 Kč
Možnosti platby
PayPalPayPal

Další zboží od germia

Katalogové č.: 2836998
Zobrazení: 127x
Vloženo: 29.6.2012
Počet srdcí: 21x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Všechny šperky jsou baleny do dárkových krabiček!

Vrabčáček zpěváček byl vytvořen jako soutěžní výrobek so soutěže klubu Tvoříme šperky z cínu na téma Edith Piaf. Zde shlédněte plné znění tématu:

---------------------------------------------------------------------

Německý básník Rilke bydlel jistý čas v Paříži.Každý den,když chodil na univerzitu se svou francouzskou přítelkyní,procházel jednu rušnou ulici.Na jednom rohu této ulici vídal pokaždé žebračku,která prosila chodce o almužnu. Žena seděla bez hnutí jako socha vždycky na stejném, místě s rukou nataženou a očima sklopenýma k zemi. Rilke jí nikdy nic nedal,zatímco jeho společnice ji pokaždé nějakým penízem podarovala.Mladé Francouzce to bylo divné,a tak se básníka jednou zeptala:Proč té chudince nikdy nic nedáš?Měli bychom obdarovávat srdce,ne ruce,odpověděl básník.dalšího dne přišel Rilke s nádhernou,čerstvě rozvitou růží.Vložil ji žebračce do ruky a chtěl odejít.A tu se stalo něco neočekávaného.Žebračka zvedla oči,pohlédla na básníka,namáhavě se zvedla ze země,uchopila jeho ruku a políbila ji.Růže přitiskla na prsa a pomalu odcházela.Celý týden ji nikdo neviděl.Ale za osm dní znovu seděla na svém obvyklém rohu ulice.Tiše a bez hnutí jako vždycky.Z čeho žila po celou tu dobu,kdy nic nedostávala? ptala se francouzská dívka.Z růže,odpověděl básník.

Edith Piaf

--------------------------------------------------------------------

 Brož ve tvaru vrabečka je vyrobená technikou Tiffany je 6x3,5 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Je inspirována zpěvačkou Edith Piaf, které se říkalo "Vrabčák z předměstí". Brož je tedy vyrobena vy tvaru malého vrabčáka, který je zároveň nadaným zpěvákem, což symbolikcy znázorňují notičky u zobáčku. Střed šperku tvoří krásné medově zlaté autorské a neopakovatelné fussingové sklíčko. Brož je vytvořena cínováním, následně je patinována, leštěna a ošetřena antioxidantem.

 

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

Menu
--