Domů Zboží Od kiwi B.

Zahalím Tě svým teplem..

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od kiwi B.

Katalogové č.: 12531567
Zobrazení: 212x
Vloženo: 30.5.2021
Počet srdcí: 23x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Vlněný pléd z lokálních zdrojů vyrobený cestou pomalou...

Od hromádek střižné vlny oveček Romney přes všechno to praní, barvení přírodninami, česání, předení dlouhé hodiny... skaní, motání do klubek, natahování osnovy... až po tkaní hotového díla. Cesta dlouhá, pomalá, ale nesmírně inspirující a krásná... 100% ruční práce.

Pléd má rozměry 200 x 70cm + 12cm střapečky.

Jedná se o vlnu z oveček z Beskydských kopců na trojmezí ČR, PL a SK. Protože tato vlna není nijak průmyslově zpracována, chováme se k ní opatrně. Není třeba výrobek prát příliš často a když už, tak nejlépe ručně ve vodě cca 30st v prostředku určeném k praní vlny a jemných materiálů a nepoužíváme aviváž a nečistíme chemicky. Nikdy se nesmí střídat teplota vody - studená/horká - vlna má v tom případě tu vlastnost, že se srazí a výrobek se zplstí, čili znehodnotí. Tedy voda prací i máchací lázně musí být stejně teplá. Po vymáchání necháme chvíli v umyvadle okapat a pak výrobek sušíme nejlépe na plocho, rozložený na ručnících a snažíme se případně pomocí nerezavějících špendlíků, či plastových kolíčků tento tzv. vyblokovat - porovnat okraje tak, jak mají být. Po uschnutí už pak krásně drží tvar.

Vlněné výrobky jsou krásné, ale bohužel i velmi chutné. Ano, mluvím tady o molech - jejich úhlavních nepřátelích. Braňme je tedy proti nim nošením, větráním, případně všelijakými lapači, či voňavými prostředky.

Ruční práce má svou hodnotu. Bohužel, nejde ocenit výrobek tak, jak by si zasloužil.  

Menu
--