Domů Zboží Od SharkaE.

Závěsná lampa

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od SharkaE.

Katalogové č.: 396307
Zobrazení: 280x
Vloženo: 20.8.2009
Počet srdcí: 179x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Olejová lampa k zavěšení na terasu, do zahrady, do interieru.

Rodinný návrh.

Skleněná koule ze skla Simax (ohnivzdorné sklo - bezpečné, nehrozí rozbití vlivem tepla plamínku) je tvarována z volné ruky, na kahanu, spoluautorkou EDaskou

Koule naplněná olejem krásně vede světlo a působí dojmem zářivě svítící koule. Popírá známé rčení "Pod svícnem je tma", neboť tyto lampy svítí i dolů pod sebe.

Bavlněný knot je uchycen ve skleněné bublince, kterou jej lze lehce protahovat. Neumožňuje však regulaci plamene během hoření, jako je tomu u klasických petrolejek. Před zapálením lampy je vhodné knot stáhnout téměř na úroveň vršku bublinky. Delší knot způsobuje větší plamen a dým špinící kalíšek lampy, který chrání plamen před větrem.

rozměr skleněné části cca 10 x 13 cm

Plechové pásky objímající skleněnou část jsou spojovány nýtováním, řetěz je zavěšen na pevných kovových kroužkách. Kolem hrdla stahuje pásky kroužek spojený ozdobnou spirálkou.

Všechny tyto kovové části a háček k zavěšení celé lampy jsou ze stejného kovu. Šířka plechových pásků je cca 1 cm. Délka pásků je nastavena dle aktuálního objemu skleněné koule. Všechny konce plechu jsou střiženy do tvaru elegantních špiček. Výška háčku je cca 8 cm.

Řetěz je průmyslově vyrobený z tombaku. Většinou zašlý do barvy mědi. Jeho délka je 35 cm

Rozměr celé lampy - šířka cca 11 cm, výška (od dna lampy po háček) cca 50 cm

Oleje různých barev a vůní jsou k dostání v drogeriích, papírnictvích, květinářstvích, atd. Obvykle pod názvem "Lampový olej". Jsou i varianty odpuzující hmyz (komáry,....), tyto oleje však většinou čoudí a nelibě zapáchají.

Pro náročné nabízím luxusnější olejový lustr.

Creative Commons License

Menu
--