Domů Zboží Od Tony Zieglerová

Zieglerovic červenobílý provázek

244 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Tony Zieglerová

Katalogové č.: 1301234
Zobrazení: 160x
Vloženo: 9.12.2010
Počet srdcí: 33x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Velevážení zákazníci, Zieglerovic pilně budují nové bydlení, a proto momentálně nepřijímáme speciální zakázky.Taktéž na poštu běháme omezeně, proto se dodání balíčku může opozdit.Upozorňujeme na delší dodací lhůty, vždy je ale možné se při objednávce domluvit. Děkujeme za pochopení a přejeme hezké dny.

Zieglerova provázková  příze - 70 metrů  (+- 5%) v klubíčku, v kuse;)  Na přání;)

Provázek ze 100% bavlny, tenčí než běžná Zieglerovic příze;)

nejlépe pro ryze provázkové účely v severském stylu;)

 Sen paní Zieglerové -  provázek v severském stylu - se stal skutečností. Nabízím vám nádherný  provázek - jádro jest tvořeno bavlněnou bílou přízí, kolem potom opleteno  přízí v bílé  a červené barvě.

 

Pan Ziegler - milovník nostalgických časů a vlastenec (sám ješitně považující se též za průkopníka českého textilu v dnešní době krize a asijských výrobků), rozhodl se zachrániti pro nadšence stejného druhu něco z textilních stroječků rušivších se českých textilních továren. Jeden z prvních jeho počinů jest menší stroječek na výrobu provázků a šňůrek. Stroječek zaprášen čekal na první využití.

Díky novému tématu Podzim v Klubu Inspiromat pak začala paní Zieglerová mlsně brousiti kolem této skvělé mašinky.

Tak v domácích podmínkách vznikl tento kreativní provázek, chcete-li provázková příze. Pro účely provázkovací techniky používá se jedině kvalitní bavlněná příze, někdy s přídavkem lnu, kvalitně obarvená. Z jednotlivých nitek musí se seskat  základní cívky s přízí a pak na mašince dále upraviti v provázek.  Vzhledem ke stáří onoho stroječku nakonec jedná se o práci téměř ruční a veskrze kreativní, kdy zapotřebí bylo nejen kreativní invence jeho choti, paní Tony, též také jejích šikovných rukou při přípravě cívek i navádění příze.

Po různých peripetiích nabízíme vám zde tuto kreativní přízi, neboli provázek -  není dutý, ale vyplněn jednobarevnou přízí. Nejde o pletáž, neboť po ustřihnutí neutíkají očka;)

Provázková příze je tak silná, že se dá jako tkaničky do bot též využít, je ovšem měkkoučká, takže využíti ji mohou pletařky, háčkovačky. Též vhodná k běžným provázkovým účelům, jako aplikační materiál, tkací materiál, na šněrování, háčkování taštiček a jiných skvělých záležitostí.

Zkuste Zieglerovu provázkovou přízi a jistojistě budete nadmíru spokojeni.

Poštovné bude určeno při potvrzení celkové vaší objednávky dle celkové hmotnosti.

Větší množství prosím objednávat s časovým předstihem - bohužel ale  nejsme schopni zaručit stejnou barevnou škálu.

Tato barevná kombinace vznikla díky nápadu Safryska  

    Menu
    --