Domů Zboží Od Zahrada na niti

Kokedama asparagus plumosus

690 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Zahrada na niti

Katalogové č.: 3729791
Zobrazení: 1527x
Vloženo: 2.4.2013
Počet srdcí: 245x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Kokedama je speciální způsob pěstování rostlin pocházející z Japonska, kdy funkci květináče plní mech a ručně upletená síťka, které zabraňují vypadávání zeminy z balu. Kokedama visí na háčku, který je schovaný v rostlině, aby byl co nejméně vidět.

Asparagus plumosus je pokojová rostlina nenáročná na údržbu, listem se podobá kapradině, ale není to pravá kapradina, takže není zas tolik náročná na vodu. Pochází z Jižní Afriky a má ráda světlé stanoviště, klidně i s občasným slunečním zářením. Má ráda občasné rosení měkkou vodou.

Zálivku provádíme cca jednou týdně tak, že postavíme kokedamu do misky a nalejeme z konvičky odstátou vodu a necháme kokedamu plně nasáknout. Necháme chvíli stát v misce, aby se voda řádně vsákla a nekapala a pak můžeme kokedamu zase pověsit. Četnost zálivky se dobře pozná potěžkáním balu. Asparagus snese i úplné vyschnutí, takže kokedamu zbytečně nepřemokřujeme.

Průměr kulového balu je 13-15cm. S kokedamou dostanete sadu na zavěšení  (provázek s očkem, vrut s očkem a hmožděnku) a návod na pěstování. POZOR! rostliny jsou živý materiál, proto každá rostlina je trochu jinak narostlá a neexistují dvě stejně vypadající, obrýzky jsou ilustrační!

Balík posílám s GLS, které doručuje hned druhý den od podání, aby rostlina byla co nejkratší dobu v krabici. Uvádějte proto prosím adresu, kde budte k zastižení od 8 - 18 hodin, děkuji.

Menu
--