Nádobka je určená na pečení jablíček. Je to třídílný set, kde se do spodní nádobky vloží svíčka a do horní se rozkojí jablko na plátky, či čtvrtky. Jablíčko je skvělé, když se posype skořicí případně cukrem (podle kyselosti jablka). Doporučuji také kapku rumu.
Je možno použít také jako čokoládové fondue.
Dovoluji si nabídnout i recept od ko-runky s jejím laskavým dovolením:
plátek citrónu+cukr asi 1 lžíce podle chuti+víno+kousek skořice a do toho jablko beze stopky(pro rychlejší úpravu může být nakrájené na plátky) a nakonec přelít malinovou omáčkou:300 g malin-posypat cukrem-pokapat citrónovou šťávou a koňakem-když je cukr rozpuštěný tak maliny prolisovat,aby tam nebyly jadérka.Vychladlá jablka přelít vychladlou malinovou omáčkou. Božská mňamka :)