Domů Zboží Od Krámek u Futetky

Rozkvetlá růžička

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce90 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Krámek u Futetky

Katalogové č.: 8612431
Zobrazení: 144x
Vloženo: 14.6.2017
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Tento výrobek se účastní soutěže klubu PRO RADOST na téma ROZKVETLÁ

Originální autorský šperk Rozkvetlá růžička

POPIS: Šperk jsem vyrobila ze stuhy a bavlněných nitek technikou Frivolitkové krajky. Šperk je vyztužený, krásně drží tvar, je lehounký a působí velice něžným dojmem. :-)

Zavěšeno na bižuterním lanku.

Barevnost fotografií se může lišit podle nastavení monitoru.

Frivolitková krajka patří k méně známé technice ručních prací. Je to druh ručně vázané krajky, kdy vhodným provazováním příze, pomocí frivolitkového člunku, nebo frivolitkové jehly, vznikají uzlíky a pak, podle jejich počtu, v různých kombinacích, fascinující vzory, složené z koleček, obloučků, slziček, zkrášlené pikotkami. Práce na Frivolitkové krajce je mnohem složitější a pracnější, než je třeba háčkování, což je možná důvod, proč se s ní setkáváme jen zřídka.
O původu a vzniku frivolitky jsou nepřesné dohady. Ve staré literatuře je doloženo, že největší oblibu si našla v Evropě v 16. - 17. století, kdy se stávala často nedílnou součástí šlechtických oděvů - límce, vsadky, kanýry, rukávy a pod. Podle některých vzorů pochází tato technika z Orientu a po Evropě se rozšířila z Itálie.
Pomocí frivolitky se dají vytvářet nejen různé ozdoby a dečky, ale v dnešní době i velice oblíbené módní doplňky, jako jsou náhrdelníky, náramky, náušnice a pod.

Údržba frivolitkových výrobků a šperků je nejjednodužší, jaká může být, když tedy dodržíme všechna pravidla používání šperků.
Frivolitkové výrobky jsou napuštěny výztuží, proto se příliš nešpiní, ale když už se tak stane, jednoduše se vyperou a znovu vyztuží a ani to v některých případech není potřeba, protože Frivolitková krajka je velice tuhá a pevná sama o sobě. 
 

RÁDA ZODPOVÍM JAKÝKOLIV DOTAZ OHLEDNĚ TOHOTO VÝROBKU

Menu
--