Toužíte po domově plném zdravé energie a příjemné harmonie? Vstupte do nového roku s našimi tipy, díky kterým bude váš domov v dokonalé rovnováze. Víme, jak na to!

Principy Feng Shui slibují docílení rovnováhy v životním prostoru. Toto prastaré čínské učení umožňuje uspořádat domov tak, aby v prostoru proudila energie. Zjednodušeně řečeno – jde o starodávné triky, jak vytvořit šťastný prostor pro život.

Krok číslo jedna? Na vstupu do domu záleží. Vaše vchodové dveře by měly být čisté a v dokonalém stavu. Udržujte také okolí vstupní části útulné a příjemné na pohled. Pomůže vám zeleň, dekorace a kvalitní osvětlení. Díky příjemnému vstupu prý docílíte bohatství.

Předsíň nebo chodba navazují na vstup do obydlí – proto by měly být jeho i vaší vizitkou. Navíc podle Feng Shui tato část domu označuje možnosti. Jak na to, aby zde proudila příjemná vítací energie? Udržujte tento prostor vždy perfektně uklizený. Nemělo by tu chybět zrcadlo a čerstvé květiny.

Místnost, která je srdcem domova. Reprezentuje harmonii ve vztazích. Klíčem k úspěchu je uspořádaní pracovních zón – rozhodně by naproti sobě neměly být vařící plocha a mycí centrum – elementy ohně a vody nesmí být v opozici. Neméně důležité jsou také barvy, vyhněte se přemíře černé a červené.

Obývací pokoj je místem setkávání – s hosty i blízkými. Velmi důležitou roli tu hraje rozmístění nábytku – neblokujte jím dveře. Aby byla energie bohatá, nesmí chybět lampa. Zbytek zařízení je na vás – místnost by na vás měla působit harmonicky.

Soustřeďte se na to, co jíte. V klidu a pohodě, v příjemném klimatu. V jídelně by podle Feng Shui rovněž nemělo chybět zrcadlo, které by správně mělo odrážet jídelní stůl s čerstvými květinami. Tak navíc znásobíte příjemné denní světlo – a to je právě v jídelně důležité.

Klidný spánek podle Feng Shui podpoří neutrální barvy a postel s čelem u zdi. Pozor – lůžko by v žádném případě nemělo být v přímé linii s oknem nebo dveřmi ložnice. Romantickou náladu a tok pozitivní energie podpoříte pomocí doplňků, lampiček a oblíbených svíček.