FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Vendula Krupařová alias Atropa Belladona

Motto:

Přímo motto asi nemám, ale mám takový životní pocit, že když se budu k lidem chovat slušně a hezky, budou se tak chovat i oni ke mně.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Zatím jsem naštěstí student, rok jsem studovala keramický design na univerzitě v Ústí nad Labem, ale zjistila jsem, že umělecký svět plný rivality a nutnosti prosazovat se pro mě, tichého introverta, asi nebude to nejvhodnější. Tak jsem se přesunula do Olomouce na PdF, obor čeština s výtvarkou, to neznamená, že bych toužila být učitelkou, je to spíš takové rodinné prokletí kterému nakonec nikdo neunikne Usmívající se

Takže zrovna teď bydlím v Olomouci na studentském privátě a občas se vracím domů do Beskyd za maminkou, bratrem, prarodiči a naší rodinnou kozou, kočkami a želvou. Celkově mě to více táhne k horám a přírodě, ale v městě bydlím taky ráda, zvláště po zkušenosti s Ústím mi Olomouc připadá jako ráj na zemi (kdo někdy byl v obou těchto městech, pochopí)

Na Fler se dostanou většinou moje aktivity spojené s odpočinkem od školy, nejvíce toho vyrobím vždy přes zkouškové období, kdy jsem schopná udělat cokoli, jen abych se nemusela učit, v této době mám doma také nejlépe uklizeno a splním všechny mimoškolní resty, ale nic naplat to učení mě nakonec taky nemine. Usmívající seNabízím tady ve svém obchodě hlavně lepené a vyšívané šperky z filcu, momentálně je nejnovější sada vyšívaných ptáčků, kteří mě baví už dost dlouho, a myslím, že mi to ještě chvíli vydrží, v ptačím světě je totiž nepřeberná inspirace barev a tvarů. Někdy se na mém Fleru objeví i nějaká keramika a časem snad přibudou porcelánové šperky, na jejichž výrobu nemám zrovna potřebné technické zázemí.

Jak ses dostala k tvoření?

Tak nějak samovolně od dětství jsem kreslila a hlavně pořád něco tvořila z plasteliny, a tak jsem začala chodit v druhé třídě do ZUŠ, abych doma nedělala takový nepořádek. Usmívající seZe ZUŠ jsem pak pokračovala na SUŠ a tak dále. Jakákoli rukodělná činnost je pro mě hrozně důležitá, je to nádherný relax a když mě zrovna něco nadchne, tak to pak hraničí s posedlostí.

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Já jsem vlastně stále na začátku, sice už jsem na fleru asi rok, ale protože nemám čas se nějak zvlášť zapojovat, angažovat se v milionech klubů a zapojovat se do diskuzí, tak mě moc není vidět. Takže se od začátku skoro nic nezměnilo, stále a pokaždé jsem stejně nadšená z každého nového nadšence, komentáře, objednávky.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Samozřejmě více prodávat.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

S tou je to složité, Atropa Belladona je vlastně latinský název Rulíku Zlomocného, zároveň Belladona znamená v italštině krásná paní, no a mě se ten název zalíbil, tak jsem ho použila. No a taky si myslím, že by svým způsobem mohl tenhle název vystihnout i moje šperky, trochu přírodní, trochu jedovaté a každopádně pro krásnou paní Usmívající se

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

Pokusy zviditelnit a prosadit se, asi jako všem Usmívající se

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Ani mě nic nenapadá.

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Změny probíhají spíš sporadicky, nemám moc času, když už tak se věnuji práci na nových věcech, než sezení nad počítačem, takže spíš průběžně něco poupravím podle své momentální potřeby.

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Nepořádek vytvářím vždy a všude kolem sebe a všechno se kupí a kupí… Je to trochu moje prokletí, že nejsem schopná udržet v jakýchkoli věcech řád, i když se o to snažím, tak jsem to radši vzdala.

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Všechny! Miluju řemeslo, ať už je jakékoli, ale protože čas je omezený, umím leccos povrchně a pořádně snad jen keramiku, což je mi moc líto, ráda bych se naučila hlavně tradiční lidová řemesla, práci se dřevem, kamenem a kovem, taky pořádně šít a tkát (čemuž se teď trošku začínám věnovat) a taky vyrábět plsť a umět příst a pracovat s kůží, třeba šít boty…je toho moc.

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Nakupuju taky, ale málo, přece jen mi trvá déle se rozhoupat k nákupu, když si danou věc nemůžu „osahat.“ Ale mám báječné náušničky od Haneri a Treeoflove. Ale taky mám kapsář od Kwalik a rukavičky od Novosvětská galerie, kteréžto jsem si pořídila na trzích.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Naštěstí už méně než dřív. Tak 1 hod denně.

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

No ta oblíbenost se u mě vždycky proměňuje postupem času, vždycky mě něco nadchne a pak se daná věc odsune trochu do pozadí, protože jsem nadšena zase něčím jiným. Ale dlouhodobě asi vládnou:

Cetky

KAREL A HYNEK

Haneri

Glogg

katoo

A samozřejmě spousta dalších a jiných, fascinuje mě, když někdo zvládá řemeslo a zároveň má dobré nápady a tvoří současně krásné i praktické věci.

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Čtu, chodím do divadla, jezdím na koni, chodím po horách a do přírody a v létě se pokouším cestovat. Jo, a když je teplo ráda se koupu, celkem kdekoli Usmívající se

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Asi spolehlivost.

A nějaká špatná?

Určitě mám víc špatných vlastností, ale osobně pociťuji nejhůře to, že jsem strašně líná.

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Tak všelicos, většina hudby, kterou poslouchám má pro mě nějaký citový význam, mám ji spojenou s nějakou situací, nebo obdobím v mém životě. Stylově se většinou pohybuje mezi folkem, rockem a ska. Mám moc ráda skupinu Javory, která je vesměs mezi lidmi mého věku dost zapomenutá.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Čtu hodně, ale taky se nedá říct, že bych měla vyhraněnou literární oblast, ráda si rozšířím obzory, naposled mě hodně příjemně překvapili čeští spisovatelé 19. stol. o kterých jsem si myslela, že musejí být dost nestravitelní, ale není to pravda. Taky mám ráda biografické romány o umělcích a spisovatelích, a když jsem byla menší, četla jsem hodně fantasy. No a taky mám doteď moc ráda pohádky. Vlastně mám ráda všechny knížky, které mají zajímavý příběh (z tohoto důvodu nezvládám třeba lyrickou poezii) Usmívající se

A filmy… no líbí se mi filmy ve kterých je vidět fantazie, třeba Mirror mask, nebo Coraline a taky Yellow Submarine, mám i ráda romantické filmy, v poslední době se mi líbil 500 days summer a filmy podle knížek které jsem přečetla, abych si mohla porovnat film s knížkou, i když knížka většinou vyhraje Usmívající se

Máš nějaký cestovatelský sen?

Zatím skromně projíždím střední Evropu a postupně expanduju se svými cestami dál a dál, zajímalo by mě, kam se nakonec dostanu. Usmívající se

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Různá barevná období se střídají, zatím jsem ještě neměla období bílé, růžové a žluté, ale třeba to přijde. Teď zrovna mám období přírodních barev.

Co zpravidla snídáš?

Müsli nebo vločky s mlékem.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Spíš ptáče, ale vysokoškolský život mě formuje směrem k sově Usmívající se

Jakou část svého těla nemáš ráda?

Pokouším se mít se ráda, někdy je to těžké.

Jsi pověrčivá?

Ne.

Co nejíš?

Špenát a syrovou cibuli.

Třídíš odpad?

Já se pokouším a spolubydlící mi to hatí, je to věčný boj. Usmívající se

Odkud mačkáš zubní pastu?

Mám plastový obal u kterého je to jedno, takže vlastně nevím.

Bonusová otázka od Glara z předchozího rozhovoru:

Na co právě teď myslíš?

Na to, co všechno ještě musím stihnout a zřejmě nestihnu.

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?                Pravák.

Jsi optimista nebo pesimista?      Spíš naivní realista.

Tvé znamení zvěrokruhu?            Býk.

Tvé vysněné zaměstnání?            Něco, co by mě bavilo i živilo.

Sbíráš něco?                                Ne

 

Kolik máš nadšenců?                   115

V kolika jsi klubech?                    Pasivně v 6, aktivně ve 2

Jaký máš Fler-rank?                     78,43

Kolikrát jsi byla v Topu?               2x

Kolikrát jsi změnila avatar?         Ještě nikdy

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         Nikdy jsem o tom neuvažovala.

Oblíbené zvíře?                            Takřka všechny

Oblíbená zmrzlina?                      Stracciatella

Oblíbená vůně?                            Čerstvě nasekané dřevo, letní horská louka

Oblíbená hra nebo sport?            Jízda na koni

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Díky, Eliso Usmívající se

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Taky ti dělá takový problém vymyslet pro Elisu tuhle bonusovou otázku? Usmívající se

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! ;-)