Jak se vyvarovat nachlazení a dalších předjarních "radostí"?

Předjaří je pro mě trochu zrádné a spojené  s problémem, jak se obléknout. Počasí je proměnlivé, často s střídá několikrát za den, teploty jsou nestálé, a tak je potřeba být připravena na různé verianty. Hlavně pokud opouštíme svůj domov na celý den.

Jsem hodně praktická. Proto mívám větší kabelku a na sobě kousky, které se snadno uschovají a nezaberou moc místa a v případě potřeby a nepřízně počasí se snadno navléknou. Základním předpokladem je, že nesmí být moc choulostivé a také se nemohou mačkat... Totiž podcenění náporu chladu po ránu nebo naopak večer, když se odněkud vracíme, vede v předjaří k situacím, kdy už tak zkoušená imunita, malinko podlomená zimním nedostatkem vitaínů, světla a slunce vůbec, snadno podlehne kolem letícímu viru či bakterii Stydlivý úsměv:)

Proto hojně využívám své rukavičky bez prstíků, kratší i delší, podle toho, co mám zrovna na sobě...

 

Nepohrdnu ani lehčí baretkou nebo hedvábnou homelesskou, která nezabere skoro žádné místo.

 

Kolem krku obtočím větší šálu nebo pletený šátek, které pak, po odložení kabátu, mohu uvázat přes ramena nebo kolem boků a nezaskočí mě tak ani studený proud vzduchu z klimatizace :)

 

Případě navléknu hedvábné rukávky nebo svetřík....

Prostě kombinujte a přemýšlejte při nákupu i oblékání, preferujte kvalitní slowfashion kousky a nenechte se uchlácholit prvním jarním paprskem :)

Doplňujme vitamíny, pohybujme se hodně venku a nahvlékejme a svlékejme hřejivé kousky podle potřeby, abychom neprochladly a jarní virózy se nám vyhnou :)

A když už nějaká rýmička dorazí, zapojíme bylinky...

Hezké předjaří přeji všem...

Vaše monimoni ♥