Letošní léto jsem opět trávila především ponořená do svého oblíbeného buretu (o kterém si můžete přečíst v mých předchozí blozích - najdete na mém profilu). Tentokrát jsem konečně zahrnula do plánů i 2 buretové svetříky pro sebe.

Už dlouho jsem nosila v havě představu svetýrku s "vitráží" na zádech, a když jsem u dodavatelky narazila na barevnou kombinaci, která mě opravdu nadchla, bylo jasné, že se představa posune konečně i k realizaci. Letošní lenivé léto této myšlence přálo :).

 

Nejprve jsem zkusila vytvořit "vitráž", abych měla ten malinko nejistý základ, bez kterého to nepůjde... a kupodivu se podařilo hned napoprvé.

Pak už to byla běžná rutina, zvolila jsem svetřík s propínáním, raglán, lehce zvonové delší rukávky, otevřenější lodičkový výstřih.

image

image

 

Celý svetřík je obháčkovaný - propínací léga, spodní část svetříku, kterou jsem vpředu tvarovala do obloučku, výstřih i rukávky. Některé části jen "obyčejnými" sloupky, jiné ozdobnými obloučky. Vždycky tvořím za pochodu, proces je hodně flexibilní, domýšlím detaily až ve fázi realizace.

 

 

 Posledním rozhodnutím a pověstnou třešničkou na dortu byl výběr knoflíčků - byl to oříšek. Ale když má člověk nasysleno, nakonec najde to NEJ. Mojí vobou byly měděné drátěné knoflíčky z jedné halenky po mojí milované babičce, které jsem si kdysi odstříhala, s klasickou myšlenkou, že by se mohly hodit. No samozřejmě se hodily! ...a myslím, že bezvadně.

 

 

Z tohoto kousku se stal můj zamilovaný svetr, asi jsem s "vitrážemi" ještě neskončila... Stydlivý úsměvStydlivý úsměv

 

 

Přeji krásný podzim a tvoření s láskou ♥ vaše monimoni

♥♥♥

Pokud někoho zaujaly krásné čokoládové maxišaty, jsou to moje již třetí od Káti - Malý strom a mohu jen vřele ddoporučit :)