Alginátové masky – jeden z nejefektivnějších kosmetických prostředků na světě pro obličej. Pokud jste ještě takovou masku nevyzkoušeli – vřele doporučuji ujistit se na vlastní kůži, nakolik se alginátová maska liší od krémů z televizních reklam, které slibují výsledky za týden, ale ve skutečnosti obsahují samou chemii. Omlazující efekt alginátových masek je natolik výrazný, že po prvním použití nevyměníte tento prostředek za žádný jiný.  

Pro ty, co slyší tento název poprvé: 

Alginátové masky se vyrábí z hnědých řas, které obsahují velmi prospěšnou látku pro kůži, jež se vyskytuje pouze v nich – kyselinu alginátovou, přesněji její soli. Není to tak dávno, co se na bázi těchto solí začaly vyrábět alginátové masky dnes tolik rozšířené v salonech krásy jako prostředek pro omlazení pokožky.

Alginát sodný má unikátní vlastnost – vázat obrovské množství molekul vody. Výsledkem je gelovitá látka bohatá na vitamíny, minerály, výživné látky a vláhu, která po nanesení na obličej vyplňuje všechny záhyby a vrásky, intenzivně zvlhčuje a vyživuje pokožku.  

Jakmile se octnou na kůži, ihned začínají s ní alginové soli reagovat – zlepšují výměnu látek a obnovují jí na buněčné úrovni. Již po první aplikaci jsou vidět výsledky:  

- drobné záněty mizí beze stopy;

- viditelně se zužují rozšířené póry;

- kůže je více napnutá a vypadá svěžeji;

- mizí stopy po akné;

- znatelně se zlepšuje tok krve, na kůži je vidět lehký ruměnec;

- mizí otoky.

Mimo to mají alginátové kyseliny univerzální vlastnosti:

zvlhčují hluboké vrstvy kůže; mastná pleť se stává svěžejší, protože regulují činnost mazových žláz; povadlé pleti vrací schopnost vyrábět kolagen, který napomáhá napínání kontur obličeje; kombinované pleti dodávají potřebné výživné látky; zlepšují látkovou výměnu - odvádí z kůže toxiny a produkty zánětu, jsou přírodním sorbentem těžkých kovů.

Alginátová maska mnohačetně zesiluje účinek naneseného krému, nebo séra. Obsahuje také vysoce aktivní rostlinné komponenty a jíl. Vyrábí se ve formě prášku, který se před použitím smíchá s vodou do konzistence husté smetany a pak se nanáší na obličej, krk nebo dekolt.