Kdo četl můj cestovatelský blog, bude asi zvědavý na fotografie a já se velmi ráda s vámi podělím :) 

Jak jsem popisovala, moje cesta začala New Yorkem a asi z toho šoku, že jsem sama v tak mega velkém městě nemám žadné fotky!

Z Arizony bych pár našla. Konkrétně jednu s Dorou, se kterou jsem se seznámila na cestě do Santa Fe. Fotka je z jednoho coffee shopu v poušti, jak říkají američani "in the middle of nowhere" . Na Doře je zajímávé kromě toho, že je Indiánka ještě to, že byla několik let vdaná za českého manžela, který v 70 letech emigroval do USA, jak manželeství dopadlo si už nepamatuji :) Fotka je z roku 2007.

Dora a já

 

Jestli se někdo  chystá do Ameriky a chce cestovat a neví přesně kam a nebo ví, že to bude určitě západní pobřeží neboli West Coast, tak za mě určitě navštivte Big Sur, nejvíce neuvěřitelné místo s naporsto unikátní atmosférou. Obrovské kopce s nejrásnějšími květinami na světě, výhledy na oceán a hippies historie na vás dýchá na každém kroku. Jen bacha,až najdete v křoví utajenou cestičku, která vede dolů  na pláž, aby jste po cestě nepotkali místní surfaře. Budou se na vás totiž záměrně dost blbě koukat a pokud si nedej bože ponesete prkno, tak počítejte s drsnou otázkou kam že to jdete!? Místní si "svoje pláže " dost chrání, nesnáší když jim sjíždí někdo jejich vlny! :) jak zpívá jedna kalifornská kapela: My girl, my waves! :) 

Big Sur, výhled.

Místní surfer.

V Big Suru jsou také ty nejvíce nádherné západy slunce! 

Než jsme se odstěhovali na dlouhou dobu na North Shore of Oahu, na Havaj, tak jsme si poslední dny v Big Suru až tak moc neužili, protože jsem se museli vystěhovat z domu, mého bývalého přítele, ve kterém bydlel asi 15 let. Těm domům se běžně říká "cabine" jsou kouzelné, celé ze dřeva, plné pavučin a mají užasné kouzlo. Takže jsme meli týden na balení, všeho co za 15 let nashromáždil. Jenže velkou čáru přes rozpočet nám v té době udělal velký požár , který není v Kalifornii vůbec neobvyklý. Jak si umíte představit, takové dřevěné domy, shoří většinou během hodiny. Z týdne na balení se staly asi jen 3 dny, protože všichni místní museli príkazem opustit svoje obydlí. Pamatuji si, jak jsme v noci se strachem sledovali z údolí Pfeiffer beach, kde jsme bydleli,  vrcholky kopců, které byly ozářené velkým ohněm. 

Já a v pozadí naše "cabine"

Oheň v Big Sur 2008

Místní požárníci

Dům nakonec naštěstí neshořel, jako shořel několika rodinám. Se smutkem v srdci jsme sedli do auta a odjeli do L.A., kde jsme meli strávit posledních pár dnů, před tím než jsme meli odjet na letiště. Před odletem v Malibu, jsme slavili 4th of July a mám opravdu skvělý zážitek. Nějakou zvláštní náhodou jsme se ocitli v absolutně luxuním domě na velké oslavě, kde jsem se seznámila s zábavnými lidma a s kterými jsem vlastně dodnes v kontaktu, sice jen skrze Facebook, ale díky za něj :)  Odtud jsme pokračovali v noci do dalšího typicky řešeného domu v Malibu, který stojí na pláži, na kůlech a v přílivu je voda až pod domem. Párty to byla velká a my ráno odlétali směr Havaj s pořádnou kocovinou:) 

Malibu 4th of July

Příště se těšte na fotky za Havaje.