Vítězka posledního kola jari.ticha vybrala na první měsíc tohoto roku téma : BARVA ROKU 2023 - VIVA MAGENTA s barvami karmínová a šedá.

VIVA MAGENTA

Barvou roku 2023 se stala Viva Magenta a našli bychom ji pod číselným kódem 18-1750, někde mezi červenou a modrou. Trendoví odborníci ji označují za barvu plnou života i odvahy a máme se připravit na to, že brzy si ve stejné barvě koupíme nejen nový svetr, ale i lak na nehty. Malířská společnost a autorita v oblasti barev Pantone svou barvu roku vyhlašuje již více než dvacet let. Při vybírání toho pravého tónu se schází odborníci ze všech různých oborů a na základě analýzy aktuálního společenského dění volí odstín, jež bude v dalším roce ovlivňovat umění, design, interiéry, módu i každodenní život.

Odstín roku 2023 je svými tvůrci definován jako chladná i vřelá barva zároveň, která nebojácně hledí do budoucnosti. Symbolicky má tento dynamický a pulzující odstín vyjadřovat především sílu. Navenek působí odvážně a nebojácně, vnitřně má posilovat ducha. Byl zvolen jako nekonvenční barva pro neobvyklou dobu. Jeho nevázanost má probouzet optimismus a radost a současně podporovat experimentování a sebevyjádření bez omezení. Je to barva pro lidi, kteří v sobě mají rebelského ducha. Asertivní, ale ne agresivní.

Autorce tohoto textu evokuje Viva Magenta především sklenici plnou těžkého a dobrého vína. Navíc takový kompromis mezi červeným a modrým spektrem může v politických konotacích symbolizovat snad i nadějné vyhlídky. Tak ať se nám ten rok 2023 pěkně vybarví!

Paletka pro tvoření :

imageimage Vývazky, placky a stuhy - Saténová stuha - šedá

Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy ty nejlepší z nich.

                                                                             Hlasovat můžete do 27.1.2023

Anketa se načítá ...