BERUŠKO, PŮJČ MI JEDNU TEČKU

Na toto téma  jsme tvořili  v klubu Podpořme své prodeje. Nechali jsme se inspirovat krásnou paletkou :

                                                                

Slunéčko sedmitečné (Coccinella septempunctata) je snad nejznámějším broukem u nás. V přírodě se slunéčko sedmitečé, lidově zvané beruška či bedrunka, objevuje od brzkého jara do pozdního podzimu prakticky ve všech biotopech od nížin až po horské oblasti. Areál rozšíření slunéčka sedmitečného zahrnuje širokou palearktickou oblast od Británie až po Indii. 

Slunéčko sedmitečné je mimořádně užitečný brouk, jehož potravou jsou především mšice a červci. Proto si slunéčka někteří zahrádkáři přinášejí do zahrady. Slunéčko dokáže během jednoho dne spořádat až kolem stovky mšic. Během jeho života je to tedy úctyhodné číslo. Slunéčko dorůstá délky 6 - 8 mm a patří kresbou k málo variabilním druhům. Na rozdíl od jiných druhů slunéček.

Samička slunéčka sedmitečného klade vajíčka na rostliny v místech s hojným výskytem mšic. I larva slunéčka sedmitečného je dravá, během své přeměny spořádá okolo 400 až 600 mšic. Slunéčko sedmitečné má během roku jen jednu generaci, která se rodí obvykle koncem srpna. Dospělci přezimují pod listím, v mechu a nebo trsu trávy či pod kůrou stromu. Při ohrožení se slunéčka stavějí mrtvými. Při dotyku vylučují žlutou tekutinu s obsahem jedovatých alkaloidů. To je typické i pro další druhy čeledi slunéčkovitých (Coccinellidae).

na výrobku jsou povinné dvě barvy - černá a červená, v 10% může být i jiná doplňková

- pozadí výrobku na hlavní fotografii má být zelené

Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.

                                                                            Hlasovat můžete do 27.6.2020

Anketa se načítá ...

Jako nesoutěžní představujeme :

LeDa s labutí » Tričko/šaty Vlčí máky

image