Další z trochu jiných blogů s mými komponenty.

Naše nové téma je bizár. Tedy dříve bych napsala špatně bizard, ale už vím, že nová forma je bizar a tak je to správně. A teď co to vlastně je a jak to souvisí s tím, jaké šperky jsme si pro vás připravili? Bizar znamená zvláštní, neobvyklý, výstřední, podivný a mě se opravdu moc líbila představa, že se každá zamyslíme nad tím, co to vlastně znamená pro nás a čím si myslíme, že je ten konkrétní kousek šokující a proč.

Bizár je často i jednou, u někoho třeba jedinou Úsměv:) cestou, jak ukázat světu, že tu jsem a jak na sebe přitáhnout pozornost a vymezit se. Někdo se snaží šokovat barevností, velikostí, precizností, neobvyklou technikou nebo jejím uchopením, cest je mnoho.... Někdo šokuje neobvyklým prostředím, způsobem prezentace, pravidelností nebo vzácností, někdo cestou prodeje nebo i cenou. Někdo zase bizar vidí v tom, jak se vyvíjí jeho tvorba nebo čím se nechává inspirovat - ať je to příroda, muzika nebo vtáhnutí do světa fantazie či fantazy. A teď už ty konkrétní bizáry a pár slov od každého k jejich volbě. Tentokrát podle času, ve kterém se každý s tématem popasoval:

 

image od https://www.fler.cz/hanka72

A bizar proto, že je z něj cítit tajemno a jistá krása a myslím, že i šokuje použitím komponentů a může se zdát, že není pro každou ženu ale jen tu vyvolenou, která má ráda tajemno,něžnost a určitou tvrdost dohromady.

První z lebek, přitom úplně jiná, v kombinaci s kabošony stejné glazury šokuje nepravidelností a ukazuje vrstvu za vrstvou, do které se můžeme ponořit.

 

image od https://www.fler.cz/maatja-beads

Jmenuje se Krajinou snů.. a bizár proto, že sny mohou být občas dost bizarní a zároveň tento náhrdelník také není pro lecjakou ženu, ale výraznou a sebevědomou, která i bizár snese nosit.

 Mrkáček

image od https://www.fler.cz/corral

Důvod je zjevný ... už samotné spojení lebky s kytičkami mluví samo za sebe :)

Jemné a něžné kvítky, za kterými je tolik hodin práce a lebka, jejíž barevnost by snad rozesmála samotného Smrtě. Tedy pro nás, co známe Smrtě a víme, že je to vlastně veselá kopa se zájmem o vše neobvyklé :)

 

image od https://www.fler.cz/pandass

Důvod, proč jsem vybrala tento výrobek, je jednoduchý - je to lebka. Ty u mne v nabídce moc neuvidíte, ani to není příliš můj styl. Ale tahle od Efraim vypadala moc dobře, tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. Druhým důvodem je určitě barevná kombinace. Když mi lebka dorazila, viděla jsem jí v růžové a prostě jsem si nemohla pomoct a vybrala tu nejkřiklavější růžovou, kterou jsem měla po ruce :-)

Přesně tak, tohle je prostě šokující opak toho, jak vnímám a znám Šárku. A přesto tak precizní a jemná, jako ona sama.

 

image od https://www.fler.cz/janavu

Spojením dvou na první pohled nesourodých keramických komponentů vznikl tento šitý šperk. Neobvyklý a snad i šokující je nejen svým námětem a zpracováním, ale i ironizujícím záměrem zachytit neobvyklou skutečnost.

Šokující se je pro mě už jen použití slova ironie v podání Jany V., prostě je vidět, že je to mladá holka plná tajemství schovaná za trochou vrásek a životních zkušeností :)

image  od https://www.fler.cz/andyszka

Tento náhrdelník na první pohled ničím šokující není. Smysl jeho bizarního vyznění je totiž skrytý. Poukazuje na posun v tvorbě a ukrývá v sobě čas, který byl potřeba pro cestu ke hvězdám. Keramické knoflíčky, které jsou v náhrdelníku zakomponovány Jana vytvořila již před nějakou dobou, tenkrát je se mnou vyměnila v jednom klubu, za moje šperky... Tento náhrdelník tedy dokazuje posun od vyměňování zboží za zboží až k prodeji komponentů pro šperky klidně i za tisíce...

A za mě je tam bizar ta glazura, chovala se velmi nevyzpytatelně a vycházela velmi neochotně, většina kousků skončila v koši a tohle je těch pár vzácných kousků, které vyšly.... i pro mě to bylo pokorně šokující setkání.

 

Nakonec jeden šokující i za mě

image https://www.fler.cz/efraim-keramicke-sperky-a-komponenty

Bizár je pro mě v tom, že už odcestoval a šťastně se shledal se svou majitelkou v Anglii, vybrala si ho šperkařka s duší bohéma, která v něm viděla kus sebe - nepraktický, velký, komplikovaný a přitom vlastně logický. A pro mě je šokující, že přesně takhle jsem ho viděla i já, když jsem hledala ty nejvíc odlišné kousky a spojovala je a rozmotávala a hledala další a další kombinaci, než to bylo přesně ono. Něco jako je můj logicky nelogický život :)

 

Všem moc díky a už se těším na vaše názory a komentáře a doufám, že jsme vás upoutaly, šokovaly a neobvykle posunuly vaši pozornost, protože i takové prostě jsme!