Bedýnka tato archivační založena byla, by dvoustou devadesátou první Chvalinovu nedělní chvilku poesie uchovala. 
V tomto týdnu slavíme Mistrovy narozeniny - již druhé smutné, vzpomínkové jen, a přece radostné tuze, neb vzpomínáme na něho rádi a s radostí nezměrnou.
Velkolepá jubilejní oslava devadesátých narozenin Mistra Chvaliny - žel na věky již osmaosmdesátiletého - budiž zahájena verši příznačně prostými, při jichž četbě lze se od rodného stavení Mistrova do širého kraje jeho mileného rozhlédnouti a v oka mžení v dojetí a vděku věčném užasnouti...

P.S. Blaho přejný pozdrav výroční doprovodili jsme důvěrně známým výhledem orlickohorským a těšivým talismanem opukovým, ku poslechu  převzácným přídavkem violoncellovým. Kéž ráčí Vás v příjemně rozjímavý poklid sváteční uvésti.

 

Letní podvečer
(dosud nezařazena do žádné sbírky)

Malebný podvečer
letního zrání
doznívá hudbou sfér
rozkvetlých strání.

Kam oko dolétne
v rozličné strany,
všude se bělají
obilní lány.

Zvláštní tou náladou
jak plyne čas,
kadenci sólovou
cvrliká konipas.

A lípy šeptají
hymnickou báj -
starostnou modlitbu
za rodný kraj.

Báseň tato jest bez nahrávky.


S básní touto jest k disposici blahopřání.

 

Do bedýnky archivující předchozí Chvalinovu nedělní chvilku poesie lze skulinkou touto nahlédnouti, pro tu následující se do poličky horní natáhnouti račte.   
Do sálu, v němž nejčerstvější Chvalinova nedělní chvilka poesie servírována jest a kam jsou do kartotéky všechny záznamy archivační přehledně zařazovány, lze se za pomoci vstupenky této prosmeknouti.