Kuchařka zahradnice je ve svém počínání velice zodpovědná. Vypěstované a sklizené ovoce a zeleninu zpracovává pečlivě a uvážlivě. Někdy se zahradních plodů sejde docela velké množství. Potom kuchařka krájí, krájí a trhá a dává do hrnců. Na plotně se objevují hrnce s mangoldem na špenát, s rajčaty na kečup, s hroznovým vínem na sirup, sklenice okurek a červené řepy čekající na zavaření, květy měsíčku na mastičku a jen tak cvičně zelenina do polévky.

Když už hrnce stojí ve frontě ke sporáku, kuchařka vzhlédne od práce a spatříc to množství hrnců si nahlas povzdechne: Čím začneme?

Naštěstí jí u všeho asistuje malá dcerka, která zhodnotí situaci a s klidem prohlásí: Začneme kafem. A už se hrne ke kávovaru a místností se za chvíli line příjemná vůně kávy...

Když nebudete někdy vědět, kde vám hlava stojí, zastavte se a prostě začněte kafem. :-)

Předchozí příběh

Lendule/Lennyen

Další blogy od Lendulky zde :-)