Tak jsem už ale opravdu za blázna. Nejen že jsem si do kuchyně pořídila starou masivní dřevěnou linku kterou čeká velká renovace, když už děláme tedy komplet novou kuchyň. Partnerovi jsem z jeho malého sedana udělala nákladní auto (toho svého skvělého miláčka kombíka jsem zvládla v mrazech otočit na ledovce do příkopy na střechu a stále stojí neopraven na dvorku, takže neměl jinou možnost :D ). To když jsme jeli 70km pro 120let starou masivní komodu-prádelník, která se mu vešla do auta až po sundání jednoho bočního plastu v kufru (no jo, špatně jsme měřili). A jelikož jsem se zamilovala do bílého nábytku a prádelník již není ve stavu kdy by mohl zachovat svůj původní vzhled, bylo rozhodnuto zachovat v původním vzhledu pouze horní desku s lištami okolo a zbytek na bílo. Docela se těším, šuplíky již jsou hotovy, původní kování jsem očistila, zbavila starého zlatého nátěru a opatřila novým zlatým nátěrem s kladívkovým efektem. Musím říct že vypadá mnohem lépe než původní jednolitá barva.

 

Druhým kouskem který připravuji  na renovaci je retro otočný ušák. Toužila jsem po takovém už dlouho, a vážně se těším až přijde látka a já se do něj pustím. Místo původní hořčicové, která již má svá nejlepší léta za sebou, jsem na radu ( a žádost partnera o trochu elegance) vybrala šedou látku s jemným světlým melírkem.

Do třetice se dokončuje k renovaci křesílko Bernkop, šesté v pořadí které mám pod rukama :). Na foografii společně s prádelníkem. Již dostalo jednu vrstvu bio lazury v odstínu teak, ještě druhou a pak mě čeká již jen potáhnutí sedáku. Na něj mám připraveny dvě látky a tu finální vyberu až křesílku zaschne druhá vrstva lazury. 

 

No a jen tak mimochodem se mi v kotelně válí ještě jedna komoda, masivní, světlounká, sice dost sežraná od červotoče, ale opravit ještě půjde. A pak se tam taky najde ještě jedna knihovna se zdobenými lištami na bocích, zdobený stůl s šuplíčkem a nějaké další židle, ale o těch zase až příště :)