Předpokládám, že hned potom co jste si přečetli název článku, se vám vynořila představa nějaké velmi temné šíleně sexy módy, možná módy, promiňte, dokonce i sado maso. 
Oh, záv
ěry, ke kterým dojdeme, vás překvapí.
Základní charakteristikou
Štíra je sdílení emocí.
Ve
Štíru se totiž den již velmi zkrátil. Světlo, zdroj života, se ztrácí v dálavách a již není pochyb, není naděje, konec se blíží. Je obtížné si představit za opelichanými stromy něco jiného než oškubané mrtvé kuře. Barevná škála okolní přírody prudce seskočila za zlatavých tónů k barvám splašků z čistírny odpadních vod. Už nezbývá nic jiného než naučit se nalézt krásu ve zmaru, v hnilobě a zkáze. Svátek dušiček a návštěvy hrobů říkají, že směrovka ukazuje přes most do podsvětní říše. Šílená touha po živém tlukoucím srdci. 
P
říroda však nenechá Štíra ve štychu. Z rekvizitárny vytáhne tajuplné snově lákající mlhy a přikryje jimi (občas) ten hnus okolo. Na staré zkroucené jabloni ponechá na tom nejlepším místě jedno jediné jablko, které přitáhne jako briliantový náhrdelník v jinak prázdné výloze obdivné zraky všech kolemjdoucích. Krása je ve Štíru tak vyjímečná, že ji sdílíme všichni dohromady jako komunistický televizní program.
A proto
že Štír tolik touží po sdílení (emocionální existenciální strach z konce známého světa, který se jedině sdílením s ostatními dá přežít), bude jeho výběr šatů obsahovat ty nejzákladnější archetypy krásy, které jsou společné co největšímu počtu lidí. Tudíž žádné šoky a exscesy, které naopak odradí! Je to překvapivé, ale je to tak. Šaty pro Štíra se líbí prostě nejvíc, nejvíc odpovídají tomu, co si většina z nás představí pod pojmem „opravdu krásné šaty“, o kterých si navíc dokáže představit, že by si je vzala na sebe, kdyby.... jen maličko zhubla nebo by byla jenom o maličko odvážnější ….(Štír je o malý schůdeček v „módní odvaze“ výš – o maličko hlubší rozparek, o maličký průstřih na břiše, o maličko magičtější odstín barvy.)
Ale to není v
šechno, co musíme brát v úvahu, když chceme přijít na to, co slibuje název článku.
V
ždy, když hovoříme o módě v astrologii, musíme si uvědomit, že móda je signovaná Venuší. Tedy zkoumáme, jak se chová Venuše v jednotlivých znameních. A co dělá Venuše? Svádí. Venuše svádí právě tu planetu, která je v domicilu neboli doma v tom kterém znamení (osudem Venuše je Mars) - tedy pokud se jedná o Štíra, tak planetu Mars. Ta má zde podobu hrozivého řeckého boha války Area, s nevázaným a nezkrotným chováním, ovšem neobratného nejen v boji, ale i v milostném životě.
Venu
ši je však cizí vše hrubé a vulgární, je ve Štíru nejen velmi citlivá a vnímavá, ale i rafinovaná. Kdyby použila svou módní výzbroj také v hrubé podobě, tedy v podobě, jaká panuje o Štíru ve všeobecném povědomí, tedy šíleně sexy a něco trochu jako kurva - zle by setkání Venuše s Marsem dopadlo.
Ale úpln
ě bez sexy prvků to na Area přece jenom nepůjde, pouze hrubost a vulgaritu nahradí rafinovaností - to jsou ty maličko hlubší rozparky a rafinované průstřihy. A barvy s magickou a jedovatou příchutí, nejen černá a fialová, ale třeba i citrónová a petrolejová.