Musím se pochlubitÚsměv Je jasné, že ne vše, co tvořím, se dostane na Fler. Některé věci mi ale dají dost práce a mám z nich opravdu radost a tak mám chuť je ukázat i dalším lidem a radost sdílet. Prostě se potřebuju pochlubit, jak jsem přiznala hned na začátku Velký úsměv 

Na přání zákaznice, která bydlí nedaleko ode mě a tak si mě vyhledala přímo, jsem tvořila doplňky do její ložnice. Dva polštářky, takový ozdobný dlouhý šál přes dvoulůžko a potah na taburet. 

Když jsem dostala fotku prostoru a odkazy na mé různobarevné dětské deky, které se zákaznici líbily, vůbec jsem netušila, jak zakázku pojmu. Proto jsem zajela na osobní návštěvu, abych zjistila, co se konkrétně zákaznici líbí. Přivezla jsem s sebou samozřejmě hromadu vzorků svých ručně barvených látek, aby si také mohla vybrat barvy. 

Díky tomuto setkání jsem si ujasnila, jak by mohl výsledek vypadat a zákaznice si vybrala jako základ vanilkově žlutou látku doplněnou o růžovou barvu v různých tónech. Pro mě je to neobvyklá kombinace, ale brala jsem to jako výzvu. Ve všem ostatním jsem měla volnou ruku. Přiznám se na rovinu, že jiné zakázky už ani nepřijímám. Prostě potřebuji svobodu a důvěra zákazníka v moji tvorbu. Ostatně předpokládám, že proto si mě zákazník vybral, že ho můj styl oslovil, líbí se mu a má tedy důvěru v to, že mu vytvořím něco smysluplného Úsměv

Základem jsou vlastnoručně barvené látky, které jsou zdobené aplikacemi a technikou volného quiltování. 

Aplikace jsou šité strojem a kdyby vás zajímalo, jak na ně, tak se jim velmi intenzivně věnuji v online Kurzu šití sedáků a strojových aplikací

image

 

Zejména bych vás ale chtěla pozvat na online Kurz volného quiltování, který začíná 1. listopadu a budeme se společně 4 týdny věnovat této technice. Že jste o ní nikdy neslyšeli? Pak se podívejte do tohoto článku, kde jsem ji před časem popisovala. Je to krásná technika, kreslení nití na látku, kde jen místo tužky používáte šicí stroj a látku. Jsou to všechny ty plastické vzory, co vidíte na fotkách. Všechna ta kolečka, čárky, lístky, obloučky a další.

 


 

Kdybyste tedy chtěli tvořit něco podobného, jsem přesvedčená, že díky mým kurzům se k cíli výrazně posunete. A můžu tak soudit podle výsledků dosavadních účastnic kuzů. U některých je pokrok velmi zřetelný. 

Vysvětluji vše od začátku, aby to pochopil i ten, kdo se nikdy podobným věcem nevěnoval. A díky elektronické formě (kurzy probíhají formou videí v FB skupině, pustit si je můžete kdykoliv) vám můžu sdělit tolik informací, pro které by bylo potřeba hodně živých kurzů. Fakt hodněVelký úsměv Navíc si vše můžete pouštět opakovaně a samozřejmě se mě také zeptat, když vám cokoliv nebude jasné. 

Takže neváhejte, sedáky a aplikace zůstanou otevřené, ale volné quiltování 31. října uzavírám a od 1. listopadu společně vyrážíme :) 

 

image