Byla jsem v tom směru čistý, ničím nepopsaný list. Ano. Přes můj věk 38 let jsem nikdy předtím koncert naživo neviděla!

Když jsem před měsícem přijala nabídku svého muže zajít na živák Arakainu v nedalekém Jablonci, napadlo mě v duchu jen tak vtipně: „Tak co? Ke které skupině rozjařených rockových příznivců se asi tak přikloníš? Budeš spíše „hrozič“ nebo naopak „třepač“?“

Věřím, že Ti, kdo mě znají osobně nebo jako autorku e-Booku Zabal nejen šperk, si nedovedou představit ani jednu z těch variant. Jsem totiž neléčený romantik.

A tak nikoho doma nestresovalo, když jsem si večer před koncertem oblékala květovanou halenku a nazouvala si elegantní béžové mokasíny. Vždyť budu stejně sedět někde v koutku sálu na židli, pomyslela jsem si. Nejsem přeci žádný skalní fanoušek!

Trochu vyděšená z toho, co mě vlastně čeká, jsem začala být o něco později. Přesněji řečeno v okamžiku, kdy mi můj muž v kotli před pódiem raději půjčil svůj černý svetr a odešel si koupit fanouškovské tričko s nápisem Arakain Thrash Metal Tour. Vystoupením předkapely Anacreon mně konečně došlo, že tady asi o nějaké tklivé romantické písně opravdu nepůjde, přestože měl Arakain v plánu zahrát své skladby tzv. unplugged.

Co se ale s prvními údery pana Macha do strun jeho kytary nečekaně vzedmulo do výšky tsunami, byla inspirační vlna, na které jsem se houpala celou noc. Co na tom, že mi kytarista připadal jako školník na základce, kam chodí můj syn, jen s výjimkou toho, že měl dlouhé vlasy splývající mu přes ramena?

Najednou jsem přesně věděla, do čeho zabalím ty krásné kovové náušnice s průhlednými kameny, které jsem jako bižu koupila jen tak pro radost týden před tím. Stvořila jsem pro ně něco výjimečného z papíru s motivem hadí kůže. Bude obdarovaná anděl nebo ďábel?:)

imageimage

Nasedněte na pomyslné surfařské prkno a projeďte se mnou kotlem téhle zajímavé inspirační vlny. Už teď se těším, až mi dáte vědět, jak originálně jste zabalili svůj první šperk právě Vy!

Vaše Petra F.