Klub Pro radost  vám přináší další kolo soutěže podle zadané paletky.

V červnu jsme tvořili na téma : Den otců, paletku pro nás vybrala  jari.ticha.

                                                                                            DEN OTCŮ

 Den otců je svátek na počest otců, oslavující otcovství, vztah otce k dítěti a roli otců ve společnosti. V mnoha zemích včetně České republiky se slaví třetí neděli v červnu, v některých státech se ale tradičně váže ke svátku sv. Josefa (19. března) či ještě k různým jiným datům. V severských zemích, například ve Finsku, je Den otců oslavován druhou neděli v listopadu a červnový termín je vyhrazen Mezinárodnímu dni mužů, tedy i těm bezdětným.

České republice se tento svátek slaví dosud jen ojediněle. První akcí podporující Den otců je Tátafest, pořádaný v mnoha městech České republiky od roku 2007 Ligou otevřených mužů spolu s různými rodinnými a komunitními centry za podpory Unie center pro rodinu a komunitu. Od roku 2011 občanských sdružení i webový portál Střídavka, jehož akce se v posledních letech konají na Staroměstském náměstí v Praze.

Tradici oslavy otců založila Američanka Sonora Smart Doddová, která chtěla ocenit úsilí, s nímž se o ni a další čtyři sourozence staral její ovdovělý tatínek. Úplně první oslava Dne otců se konala v americkém městečku Spokane ve státě Washington 19. června 1910, v den narozenin Sonořina otce.

 Popularita svátků otců pak rostla, až v roce 1966 prezident Lyndon Johnson prezidentskou deklarací prohlásil třetí červnovou neděli za oficiální Den otců. Svátek jako takový pak byl prohlášen za národní svátek zákonem v roce 1972 prezidentem Richardem Nixonem.

A kdy se Den otců slaví?

  • Třetí neděli v červnu, tedy 20. června 2021. Toto je tradiční datum vycházející z americké tradice. Den otců se v tomto dni slaví v severo- i jihoamerických zemích, v Asii i v Evropě a Africe.

                                                                   Tvořili jsme podle této krásné paletky:

                                                                              

- na výrobku jsou povinné alespoň dva odstíny z nabízených barev - červená, béžová, bílá, tyrkysová, hnědá

- pozadí výrobku na hl. fotografii má být přírodní, béžové

Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly , zda splnily zadané úkoly a oceňte svými hlasy ty nejlepší z nich.

                                                                        Hlasovat můžete do 28.6.2021

Anketa se načítá ...

 Jako nesoutěžní představujeme :

Bezkřídlatka»Kojící korále béžové tyrkys v srdci

image