Vítězka zářiového kola Klub: Soutěž/nesoutěž: barevné výrobky  štír53 vybrala na říjen krásné téma : Den stromů s barevnou paletkou : tmavě hnědá a zelená

                                                                                          Den stromů

 

Den stromů je svátek, který stromy oslavuje prostřednictvím jejich společného sázení. V současné době se Den stromů slaví ve více jak 40 zemích světa. Většinou se slaví na jaře nebo na podzim, ale datum není celosvětově jednotné a liší se podle klimatických podmínek a doby vhodní k sázení stromů v jednotlivých zemích. V České republice připadá Den stromů na 20. října.

S nápadem na obnovu této tradice v České republice přišli bývalý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy a známý popularizátor stromů Václav Větvička a dřevosochař Martin Patřičný. Datum první oslavy svátku stromů, Den stromů a dřeva bylo stanoveno na 20. října 2000, protože v mnoha lokalitách České republiky jde o vhodný termín pro sázení stromů a podzim je také časem, kdy jsou stromy nejkrásnější a hrají všemi barvami.

Tradice Dne stromů se v České republice, podobně jako v dalších více než 40 zemích světa, ujala a stromy se 20. října slavnostně a společně vysazují na mnoha místech nejrůznějšími ochranářskými spolky, školami i jednotlivci. Právě 20. října se tradičně vyhlašují i výsledky ankety Strom roku České republiky, která se v roce 2011 rozrostla do podoby Evropského stromu roku.

V roce 2011 u příležitosti Dne stromů uspořádala Nadace Partnerství rekord v sázení stromů v jeden den. Zapojilo se více než 4 tisíce lidí a vysadilo se téměř 7 tisíc stromů na 211 místech. Rekord zdokumentovala Agentura Dobrý den a je zapsán v České knize rekordů.

 

Paletka :

Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy ty nejlepší z nich.

                                                                        Hlasovat můžete do 27.10.2020

Anketa se načítá ...

********************************************************************************************************

Jako nesoutěžní představujeme :

araswati»Dámský hnědý Náhrdelník Amazonas

image

„Navážete-li vztah se stromem, navážete jej s celým lidstvem.“— Jiddu Krišnamurtí

 Crea-Dream»Dámský hnědý Náramek - Žabička z rybníčka

image

Obejmi strom a medituj.

klemji»Náramek zelený avanturín s karneolem

image

„Každý je génius. Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom, bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.“

Albert Einstein

 Zdekula»Pokrývka hlavy univerzální dámská vícebarevná Čelenka pletená Se vzorečkem

image

Objímej strom pro zdraví, zdraví se Ti napraví.