Máte-li zájem, pojďte se podívat, jak si s keramickými omalovánkami poradily tvořičky, které už mají větší výtvarné zkušenosti.

 

Tak například u Dity K. doma tvořily s pomocí akrylových barev, a jak samy dodávají ... pak jsme to "zacákly" lakem.

image

 

Paní Miluška obdarovala našimi "holátky" svoji kamarádku, která je s pomocí výtvarnice paní Turanové dotvořila. Na těchto ptáčcích už je znát zkušená ruka. Jak píše paní Miluška, paní zvolila jinou techniku. Malovala vodovkami a pak ptáčky přelakovala.

image

 

U Jaroslavy (Dekorsklo) je už znát její "rukopis", který používá běžně při malování na sklo. Tentokrát udělala výjimku a pro změnu tvorby si "střihla" dva naše ptáčky. Podobně jako jiní, i ona malovala akrylovými barvami a poté ptáčka nalakovala.

Zkusíte to také? Nebo raději koupíte malovaného ptáčka u nás nebo u Jaroslavy?

image

image

 

Martina (MervaM) také jednoho dne sáhla po našich ptáčcích, k tomu si na stůl připravila akrylové barvy, pastely a bezbarvý lak. Po nějakém čase se jí na stole narodili tito krásní opeřenci. Mohou být vaši nebo si můžete koupit naše holátka a zkusit něco podobného sami.

image

image

image

 

Paní Zdeňka (Dermaj) je již zkušená keramička, takže naše "holátka" oblékla s použitím glazury do slušivých kabátků. Po výpalu v peci z nich má krasavce, kteří jí zdobí pergolu.

Jako zkušená keramička věděla, že nám musí k objednávce napsat, že chce ptáčky již po přežahu, nikoliv až po konečném výpalu. To aby mohla ptáčky naglazovat a teprve pak vypálit.

image

image

 

Paní Dana (Danunad) zvolila různou techniku dotvoření. V každém případě jsou její kousky obdivuhodné. Když poskytla své fotografie, tak je zároveň opatřila popisky, ze kterých je patrné, co bylo jak tvořeno.

image

image

 

Paní Eva (Vaspra) zvolila techniku zvanou tupování. Pouze zobáček, očička a perutě křídel dekorovala pomocí štětce. Díky této technice vzniká na výrobku zajímavá textura.

image

image

 

V jednom brněnském zdravotnickém zařízení pro těžce nemocné vznikají občas v rámci ergoterapie zajímavé práce. Paní D. tvořila opět tzv. metodou tupování. Na přežahnutého ptáčka nanášela houbičkou glazury. Ptáček byl pak vypálen a toto je výsledek.

image

image

 

Paní Marcela (Macek.K) při malování použila také akrylové barvy.

image

 

Pokud máte chuť na podobnou tvorbu, pak vám nabízím keramické polotovary ...

KERAMICKÉ OMALOVÁNKY

Jsou to keramické výrobky bez povrchové úpravy - neglazovaní.

image image image

image image

image image image

 

Figurky jsou vypálené tak, že výsledkem je bílá přírodní keramika.

 

Co vám může tento výrobek nabídnout? Pojďte si hrát! Protože je to 'tabula rasa'. Je jen na vás,
- jestli ho pomalujete vodovými barvičkami,
- jestli ho pomalujete akrylovými barvami,
- jestli ho pomalujete fixkami,
- jestli ho dokreslíte tužkou, tuhou nebo pastelkami,
- jestli ho potřete lepidlem a celý ho polepíte ... čímkoliv dle fantazie,
- jestli ho celý ponoříte do barvy,
- jestli ... však vy už přijdete na spoustu dalších nápadů.

 

Ke každé objednávce s keramickými omalovánkami dodávám jeden zkušební keramický střep.

image

Je ze stejného materiálu jako omalovánky. Střep můžete použít k tomu, abyste si vyzkoušeli barvy, barvičky, laky, lepidla a jiné materiály, které chcete na omalovánky použít. Až když si ověříte, že váš materiál spolupracuje s omalovánkami dobře, můžete se pustit do tvorby. Zkušební střep vás ochrání před tím, abyste si zničili zakoupené výrobky nevhodným způsobem dekorování.

 

*****