Ctěné čtenářstvo jest srdečně zváno,
by se připojilo ku velkolepé oslavě trojčetné, jež dnes budoirem Chvalinovým víří a otřásá.
Ba přímo resonuje! (Jak zvíte v okamžení...)

Ráčíme hodovati na počest jmenin a narozenin nejedněch: v rolích oslavencův vzácných se pospolu jako každoročně ocitají Mistr Chvalina osobně a štědrý mecenáš jeho, s nímž jest on celoživotně doslova bytostně spjat.

U příležitosti této skvělé rozhodli jsme se věrné příznivce našeho obchodu básněmi obzvláště potěšiti.
Leckdo z Vás zajisté upamatuje se na Chvalinův projev dávný, jenž jest na svitku tomto ohmataném v archivu našem na místě nejčestnějším uchováván a bedlivě střežen a jenž byl Vám kdysi na večírku jednom bujarém přednesen.
Nu, přednesen..., po pravdě spíše ku přečtení předložen...

A dnes, dnes budete si jej moci prvně skutečně vyposlechnouti!

S nadšením nezměrným dovolujeme si Vám v slavný den dnešní předložiti kus tento zbrusu nově ozvučený, neb objevili jsme jej zcela nečekaně na jednom z kotoučův pásek magnetických, jež bylo se nám poštěstilo léta loňského v královéhradeckém budoiru Chvalinově nalézti.

Račte si tedy pověstný šplecht Chvalinův Jak se rodí básník náležitě vychutnati!
Nejlépe v křesle pohodlném, se sklenkou básnické whisky arranské... ...a s myšlenkou blaho přejnou ku našim dnešním oslavencům předrahým směřující.

Ku poslechu jest poklad tento v přednesu Chvalinově zde.
(Nechte se bez obav kanálem básnickým vtáhnouti, jest zcela čist.)

 

 

CHVALINA DOPORUČUJE ČÍST OTTA!
OTT DOPORUČUJE ČÍST CHVALINU!

Oběma nechť jest dopřáno prožíti ještě nespočet dalších let ve zdraví
a v rozmaru šprýmovném!

 

Noticka děkovná:
Za dodání epesního dobového štočku tiskařského, jenž byl nám právě dnes prvně ku účelům reklamním výtečně posloužil, vděčíme spolehlivému místnímu obchodu zbožím starožitným. V sehnání nástroje pro náš obchod básněmi tolik příhodného nebylo nám lze ani doufati!

Noticka suplementární:
Stálému i nestálému posluchačstvu Chvalinovu na vědomost se dává, že v prvý den červencový vydán byl feriální oběžník pro milce tvorby seriálové.

Noticka futurální:
Po návratu z akustického kanálu Chvalinova jest obecenstvu našemu vřele doporučeno sklenek se chopiti, nápojův sobě dolíti, v trojstup se s nimi srotiti, krok natáhnouti a srovnati, kroksunkrok scvičiti - a o rok vpřed se v čase přesunouti, neb velkolepý slavnostní průvod léta Páně 2017 provedený neměli by si nechati ujíti.