FIMO víkend se SABINE BACKER

…aneb jak to všechno dopadlo

Dne 15.10. – 16.10. 2011 jsme pořádali Víkendový workshop se Sabinou Backer v Říčanech u Prahy....

A jak to všechno probíhalo?

První den ihned po ranním seznamování a představení švýcarské umělkyně Sabine Backer jsme se pustili do tvoření s Fimem. Celý workshop se o komunikaci a překlad starala paní Eva Makrlíková, které bych rád touto cestou poděkoval za velice profesionální práci.

 Na programu 1. Dne workshopu byla imitace kamene s dřevěnou větvičkou a vytvoření repliky přírodního jantaru. Nutno podotknout, že na první den bylo nutné zvládnout celkem složitých postupů v krátkém čase. Nicméně všem účastnicím workshopu šla práce velmi dobře od ruky, i když některé z nich pracovaly s polymerovou hmotou teprve krátkou dobu (1-2 měsíce). Sama Sabine byla velice překvapena nad rychlostí a šikovností účastnic.                                                        

Druhý den  byl cíl všech účastnic zvládnutí náramku z Fima za použití vícero technik. Opravdu jsem už dlouho neviděl lektora, který je schopen svou dobrou náladou, zručností a entusiasmem strhnout přísedící k naprosto fámózním výsledkům, v této souvislosti tedy náramkům. Za veškerá slova jasně mluví foto č.3 obsahující výsledky práce účastnic workshopu 2.dne.

Vzhledem ke zvládnutí výše popsaných technik a šperků obdrželi všechny zúčastněné dámy CERTIFIKÁT o absolvování a zvládnutí workshopu podepsaný samotnou Sabine Backer. Sabine nám prozradila, že naprosto oprávněně. Prý už dlouho se nesetkala s takovou zručností a nadšením pro šperky z Fima jako na tomto

víkendovém workshopu.

                                                

 Dokonce se Sabině u nás zalíbilo natolik, že nám přislíbila, že se k nám do České republiky opět vrátí i v roce 2012.

Takže milé Dámy nezbývá nám než Vám poděkovat za Vaši účast, chuť a nadšení, kterým jste odměnily naši práci při pořádání tohoto velice povedeného workshopu a budeme se těšit na naše další osobní setkání , ať na dubnovém workshopu s Donnou Kato, nebo v běžném životě.

Dále bych rád poděkoval lektorce pí. Sabine Backer a paní Evě Makrlíkové za pomoc při realizaci workshopu a překlad v průběhu celé akce.

Polymerove-hmoty - L.Š.