Celoflerové soutěžní klání MaŘeNa (MAteriály a ŘEmesly NApříč) se v roce 2016 vydalo vstříc cestování. Soutěžící navštívili rozličné kraje, ať už studené subpolární oblasti či horké tropy deštných pralesů, nezapomněli však ani na poznávání různých kultur - naposledy to byli Romové a jejich barevná romantická duše.

Ročník cestování se bohužel nemilosrdně uchýlil ke konci, tvůrci se vydali na své poslední putování. Za cíl si zvolili Japonsko známé taktéž pod poetickým názvem země vycházejícího slunce. Tyto ostrovy s pevnými kořeny v tradiční kulturě jsou však i zemí neustálých technických novinek a pozadu si nestojí ani v oblasti popkultury (která si získává stále více příznivců i u nás). Japonsko tedy znamená obrovský zdroj inspirace. Jak se s ní "poprali" naši soutěžící z jednotlivých řemeslných klubů?

********************Země vycházejícího slunce********************

Před vámi leží finálová anketa, kam se probojovali ti tvůrci, které jste ocenili nejvyšším počtem hlasů v jejich domovských klubech. Nyní je však čas vybrat toho nejlepšího - tedy celkového vítěze 6. kola 4. ročníku soutěže.

Ať už vaše srdce těší z Japonska cokoliv - ať gejša či hrdnika komixu manga - k dispozici máte celkem 5 hlasů.

Rozdělte je prosím dle vašeho nejlepšího svědomí mezi ty výrobky, které dle vás nejlépe splňují téma, a které oplývají velmi vysokou úrovní umělecko-řemeslného zpracování.

Hlasování bude ukončeno o půlnoci dne 13.12. 2016

Anketa se načítá ...

 

 

 

 

 

Materiály Řemesly Napříč