image

 

Geocaching je hra, při které za pomocí souřadnic a nápověd hledáte "poklady". Ty mohou být ukryté téměř kdekoliv na světě. Beadweaving je časově náročná a zajímavá (nejen) šperkařská technika. Obojí dvojí jsou mé koníčky a protože věnovat se dvěma koníčkům najednou je ještě lepší než se věnovat jednomu, stalo se...

Součástí geocachingu jsou známky, kterým se říká Travel Bug, zkráceně TB. Svůj bug můžete vyslat do světa a sledovat jeho cestu, jak jej ostatní hráči přesouvají z jednoho místa na druhé. Zároveň můžete určit, co má být misí vyšeho bugu a kam má cestovat. Mise mého TB mi byla jasná hned - jak jinak než rozšiřovat povědomí o beadweavingu. Z rokajlu jsem vytvořila logo této hry jako přívěsek a doufám, že se mu podaří cestovat do co největšího počtu zemí, aby tam propagoval tuto často nedoceněnou techniku.

Chvíli mi trvalo, než jsem našla cache, která by byla vhodná k vypuštění mého TB. Našla jsem ji dnes a tak pokud budete mít štěstí, možná ještě stihnete mého "brouka" ulovit. Pokud se vám to podaří, nezapomeňte prosím, že byste ho u sebe neměli mít déle než dva týdny. Vyvolená cache je tato (Brno, Líšeň) a tady se dozvíte něco víc o mém TB a můžete sledovat jeho cestování.

Pokud o geocachingu slyšíte poprvé a zaujal vás, můžete se přihlásit a hrát zde.

Pro nadšené cachery tu mám drobnou sadu náušnic a přívěsku.

image