Po krátké odmlce mezi koly se opět hlásíme s In-spirare iniciativou čtyř klubů.  Další kolo máme úspěšně za sebou, a proto přináším krátké shrnutí a připomenutí. V pořadí již 11. kolo přineslo spoustu nových a netradičních šperků ve jménu "Hard & Heavy".  Autorky šperků se měly vcítit do role návhrhářek šperků pro pomyslnou rockovou hvězdu. 

Více se o tomto kole můžete dočíst v článku, ve kterém jste se mohli krátce seznámit i s historii tohoto žánru a dát nám vědět, jak se vám naše šperky líbili.

Které šperky se staly vašimi nejoblíbenějšími?

Zde jsou ty, které od vás dostaly nejvíce "líbítek". Jedná se vždy o první dvě nejoblíbenější za každý ze čtyř zúčastněných klubů / technik, a jejich slova ke šperkům a inspiraci.

Za cínařský klub:

 image  

ModeLine 
 Náhrdelník Královna rocku

Při vymýšlení šperku na toto téma mě ihned napadla lebka nebo takové ty špičky na kůži, dokonce i žiletka , ale to jsou symboly spíše pro rockery. Chtěla jsem vytvořit něco ženského , protože rock mají rády i ženy a taky si při tanci dokáží pěkně zablbnout. Tak jsem prohledala zásoby a našla korunku. A ta se mi hodila , doplnila jsem ji křížem , lístkem a když pro ženy tak jsem přidala samozřejmě červenou barvu lásky a krve - korál. Název už se nabízel sám. Královna Rocku.

 image    

Ana Hata 
 Výrazný prsten s červeným korálem

Hard & Heavy muzika je mou srdcovou záležitostí již od dob mého mládí, kdy jsem se v obdobném duchu i oblíkala a zdobila. Od té doby jsem již "trochu" vyrostla, zmoudřela a vyměnila šatník za decentní kousky. Tak se k tomuto stylu někdy vracím prostřednictvím své tvorby, kdy navrhuji kousky výraznější, "tvrdší", s množstvím kovu a výrazných kamenů.  Navržený koralový prsten je přesně v tomto duchu -  je masivní, výrazný a působí drsnějším dojmem.

 Za klub wire-wrapping:

 image  

AT 
Roll over the Stone

Vytvořit šperk pro rockovou hvězdu byl pro mne trochu oříšek, vždyť i známí z rockové kapely jsou samí mužští. Ale pro mne představuje tento styl hudby černá a ohlušující vír tvrdých tónů. Takže nerez ocel, černá a kruhy - a šperk byl hotov.

 image

   

Ramaalf 
Kříž náramek

I když jsem fanoušek tvrdé a hodně tvrdé muziky, tak pro mně bylo toto kolo velkou výzvou. Přece jen, technika wire wrappingu se hodí spíše pro tvorbu jemných a romanticky vyznívajících šperků než pro drsné a opulentní šperky pro rockovou star. Nakreslila jsem si několik návrhů, ale pořád to nebylo ono, pak mi došlo, že když jsme se sešli někde před a nebo po akci, tak jsme byli všichni v černém a na krku jsme měli kříže!! Takže bylo vše jasné.

 

 Za klub šitého šperku:

 image  

CORRAL 
Rock is not dead

Po vyhlášení "rockového" tématu mi bylo jasné, že najde uplatnění skvostný metalický lebkoun od Efraim. "Původně jsem chtěla zůstat u nějakého klasického zpracování, nicméně po zkombinování freeform směsky od Gianelle se vyrýsoval značně neklasický kousek :) Fakt, že se v bojovce In-spirare umístil mezi oblíbenými kousky a navíc byl v Top výběru, svědčí o tom, že jsem neudělala chybu. Díky!

 image    

Abina 
Rock star ... chirurgická ocel

Špek na téma "Rock" jsem nikdy nedělala, ale byla to výzva. Dostala jsem instukce od neteřinky - hlavně černá, ostny a pokud možno kov a řetězy. Měla jsem doma kabošonky imitující hematit. Tak jsem je obšila a dle instrukcí doplnila. Došlo i na řetěz, no řetízek.

 Za klub chirurgická ocel:

 image  

 loutkař
Dřevěný šperk - Ty válíš

Hornové prsty. V USA "rohové prsty" jsou přijímány rockery a je to znamení souhlasu, "rock on!".
Ale pozor v mnoha středomořských a latinských zemích (např. V Argentině, Brazílii, Kolumbii, Kubě, Španělsku, Itálii a Portugalsku) toto konkrétní ruční gesto znamená, že někdo říká, že jejich manžel / manželka je podvádí.

 image

   

loutkař
Dřevěný šperk - eben

Když jsem přemýšlela o zadání meziklubové soutěže v žánru "hard & heavy" tak mne hned napadl eben. Pravé ebenové dřevo je velice tvrdé a houževnaté.

 A téma dalšího kola? 

V příštím kole nám bude inspirací obraz Vasilije KANDINSKÉHO, plného barev a tvarů a na hotové kousky se můžete těšit po Velikonocích.

A ještě úplne na závěr, detailní výsledky a přehled příspěvků "rockového" kola naleznete pod obrázky v anketě.

Anketa se načítá ...

 Úvodní foto:  Simone Simons, Epica, foto: bruno bergamini, Flickr