Díky vašemu zájmu o moji tvorbu se můj obchůdek na Fleru značky Dona Lisa krasně rozrůstá. Ráda bych se s Vámi potěšila a předvedla novou jarní kolekci triček.

Pro tuto kolekci jsem se nechala inspirovat v Keukenhofu, Amsterdamu. Můžete se těšit na neskutečnou krásu rozkvetlých květů, jako jsou tulipány, narcisy, hyacinty, krokusy a lilie.

tulip

image
Většinu inspirace čerpám v přírodě,  ráda cestuji a fotím. Fotoaparát nosím prakticky kdekoliv. Nemám žádné oblíbené období a ani nepreferuji nic konkrétního. Fotím všechno, co moji pozornost zaujme a hlavně přírodu - východ a západ slunce, krajiny, stromy, kytičky, zvířátka, hmyz, apod. Patři to k mému stylu života jako žena pozorovatelka a obdivovatelka. Čim víc fotím, tím mám větší možnost výběrů. Fotografie jsou pro mou práci základ a hlavně, zde začal můj příběh...

Příběh ženy, která prožívá radost ze života...


Když mě jednoho krasného dne před pár lety napadlo, že bych své grafické motivy mohla spojit s digitálním potiskem, neuměla jsem si to představit. Možnost tisku mne fascinujě již dlouho, jelikož se zde využívají sytě nádherné dlouhotrvající barvy. Zkusila jsem si navrhnout vlastní tričko a dala svůj výtvor na Fler.

 

Teď zde mám přes 50 návrhů své vlastní grafické tvorby a  také spolupracuji i s jinými autory, jako je třeba Wimpsydust, jejíž tvorba je mi moc blízka. Její styl bych zařadila jako styl pro milovníky starých časů, retro a vintage.

Někdy mám návrh v hlavě jasně daný, pak to jde od ruky velmi rychle. Ale jak tomu často bývá, člověk si musí někdy vyhrát. Začínám pak čarovat, kombinovat, zkoušet, hledat nová řešení, dokud nedosáhnu požadováného výsledku. Občas je to velmi vzrušující, jelikož nikdy nevím, jaký výsledek bude. Složitější grafika mi někdy zabere několik hodin, dokonce i dnů. Obrázky tvořím převážně pomocí kolážových technik, ale také používám počítačové fota, grafiky a malby. Počítač k mé práci rozhodně patří, ale někdy nestačí, je třeba mít i jistou dávku fantazie, vkusu a v neposlední řadě trpělivosti, protože svět digitálu vás muže pohltit celkově. Já mám to štěstí, že mám hodného a trpělivého manžela, který mi ve všem pomáhá a podporujeStydlivý úsměv

 

Když už mám návrh hotový, zadávám ho do potisku látky a těším se na baliček. Nesmírnou radost mám, když mi baliček plný pokladu, dorazí domů.


Svoji první část jsem odvedla na jedničku, balíček dorazil a teď mužů začít s tou praktickou stránkou - stříhat, modelovat a hlavně šít

 

Pečlivě vše balím a odesílám. Ohromně mě to baví a naplňuje. Vždycky mám radost z dobře odvedené práce.

Av neposlední řadě tou největší odměnou je pro mě vaše odezva, milé dámy a hlavně vaše přízeň. Děkuji Vám za ní.

 

Vaše Dona Lisa