Po té co jsem se rozhodla ukončit své podnikání v dámském krejčovství, jsem pár let doma už jen přišívala knoflíky, zašívala díry a zkracovala kalhoty. Prostě jsem se starala o knoflíky celé rodiny. Občas sice někdo zkusil nadhodit, že by chtěl ušít kalhoty nebo třeba kabát, nakonec však vždy došlo k tomu, že se vyrazilo do obchodu.

To se však moje dcera rozhodla změnit. Začalo to tím, že si před rokem usmyslela že chce nové plesové šaty. Jenomže to nebyly jen tak obyčejné šaty, které by se daly najít v každém druhém obchodě. Musely vypadat prostě přesně tak jak chce ona! Což představovalo červené šaty s kolovou sukni a bohatou spodničkou, k tomu vrchní díl z černé krajky a ještě někde nějakou mašli. To byly podmínky, kterých se nehodlala vzdát.

Začátek byl klasický jako kdykoli předtím, jdeme hledat do obchodu. Ani si přesně nepamatuji kolik obchodů jsme prošly, ale bylo jich opravdu mnoho, žádné šaty ale nebyly ty pravé. No nic, jdeme kouknout na internet. No a byly tam a ne jenom jedny, našly by se minimálně troje, ale ta cena... Cena všech šatů, co si vybrala, nebyla nižší než 5000,- a to bez spodničky! A kolikrát si asi vezme takové šaty na sebe? dvakrát? třikrát?

Už se zdálo, že si prostě bude muset vybrat nějáké "dostačující" šaty z obchodu. No a pak to přišlo: "Ale mami? Však ty umíš ušít šaty, nebo ne?". A tak jsme začaly vymýšlet, dívaly jsme se na obrázky, vybíraly mezi střihy, procházely látky až jsem se rozhodla, že to tedy zkusím. Šly jsme do obchodu, koupily červený satén, černou krajku a černý satén na mašle a začala jsem tvořit. Během celého procesu jsem dostávala jasné pokyny, kde a co na šatech přesně bude. K tomu samozřejmě variace pásků s mašlemi. No a po pár týdnech bylo hotovo. A teď to jsou už jen samé sukně, šaty a halenky :)

Plesové šaty

MašleMašle