55. kolo klubu „Tvoříme šperky z cínu“, ve kterém jsme ztvárnily téma "Přišlo jaro",  je u konce a má své vítězky. A takto to dopadlo:

1. místo - Nonno-vinutky                                 

Přiznám se, že kdoulovec ve šperku jsem vlastně dělala na zakázku. A shodou okolností mně letos prvně vykvetl, tak jsem ho mohla prostudovat. Je to překrásný keřík a moc se těším, až bude větší a na podzim bude mít jablíčka. Usušené plátky těchto jablíček jsou krásná ozdoba na vánoční stromeček. Také prý provoní oblečení ve skříních a jsou i jedlá. Přidávají se do sirupů a marmelád. Než se jablíček dočkám, tak se mohu těšit z toho, že můj cínovaný kdoulovec se líbil a už zdobí svou majitelku.

2. místo - Therapy

Inspirací k výrobě tohoto šperku mi byla samotná soutěžní báseň a probouzející se příroda. Mám moc ráda jaro, tedy období, kdy všechno pučí, kvete a voní, příroda se probouzí... Toto téma pro mě tedy vlastně bylo jako šité na míru:-).

3. místo - LENKA BLAZA

Vytvořila jsem šperk pro milovnice surových kamenů. Zejména výjimečná fialová barva labradoritu je velmi ceněná, je neobvyklá a vzácná ve svém výskytu. Zpracovala jsem ho jako květ, protože svou barvou mi připomíná barvy šeříku.

Na závěr souhrný přehled včech soutěžních výrobků