64. kolo klubu „Tvoříme šperky z cínu“ je u konce a má své vítězky.


V tomto kole nám byly inspirací hvězdy, planety, galaxie, časoprostor a podobně,  protože jsme tvořily na téma:

" V e s m í r"  a navrhla jej Therapy  jako jedna ze tří výherkyň kola přeposledního.   


A tyto šperky se vám líbily nejvíce:

Moc gratuluji Tulipán Tulipán 

A co vítězky inspirovalo a stálo za tvorbou těchto soutěžních příspěvků? Toto nám prozradily:  

1. místo: Ana Hata

Vesmír mě fascinoval už od dětství. Jako malá jsem milovala sci-fi knížky a snila o tom, že budu kosmonautkou :-). Dlouho jsem přemýšlela, co do soutěže vyrobím. Nakonec to rozhodla kruhová mušle, kterou jsem objevila v krabici s kámeny, a která tak určila, že z ní bude planeta. Nakonec jsem se nechala inspirovat Saturnem a jeho prstenci a množstvím měsíců, které kolem této planety orbitují. Výhra je ovšem pro mne velké překvapení, ale jsem ráda, že se náhrdelník líbil.

2. místo: Therapy

"Vesmír, to jsou pro mě hlavně planety sluneční soustavy, dál nedohlédnu:-). Fascinuje mě nekonečnost vesmíru, která je pro mě tak nepředstavitelná, že se raději držím "při zemi", tedy vlastně spíše "při Zemi", a představuji si všechna ta fascinující kulová tělesa, jak se točí kolem svých os a po oběžnicích kolem Slunce. Musí být nádhera vidět je z blízka. A představuji si je třeba tak, jak je znázorněno v tomto šperku."

3. místo: Želmíra

Řád v běhu světa...prý jej najdeme i ve zdánlivém vesmírném chaosu.Lidstvo se jej snaží objevit od nepaměti.Pro mne znamená mít to správně seřazené i v sobě(možná proto i ten- nějakému řádu podléhající šperk),o což se také lidstvo snaží od nepaměti :-),seřadit,poruzumět,respektovat ...prostě najít vesmír v nás,mikrokosmos,makrokosmos....a tak dále.

Blankytně modrá barva tyrkenitu pak představuje to nebe nad námi...které nás opticky od toho nekonečného vesmíru odděluje.

 

A na co se můžete těšit příští 65. kolo? Téma bude opravdu netradiční, navrhla jej Germia a zní:  "P o s t a p o k a l y p t i c k ý    s v ě t"  

Uzávěrka bude 30. 4.  ve 22.00.


Tak to jsem opravdu zvědavá, jak to všechny pojmeme a co za nápady se nám sejdou, už se moc těším. Co vy? :-)

A už úplně na závěr, zde je ještě jednou anketa 64. kola se zobrazenými celkovými výsledky.

Anketa se načítá ...