Aktuální, v pořadí 66. kolo cínařské soutěže je u konce a má své vítězky. V tomto kole nám byla inspirací příroda, konkrétně Strom, který jsme měly vytvořit  tak, aby každý poznal, že je to strom. Téma navrhla Therapy  jako jedna ze tří výherkyň kola předposledního.

A které šperky se vám líbily nejvíce a získaly nejvíce hlasů? Zde je pořadí:

 

Moc gratuluji Tulipán Tulipán 

A co vítězky inspirovalo a stálo za tvorbou těchto soutěžních příspěvků? Toto nám prozradily:  

image

 LENKA BLAZA a Náhrdelník - Ze života stromu:

 Baví mě kombinovat materiály, baví mě pracovat s tvrdým exotickým dřevem. Téma stromu jsem tedy vytvořila po svém, ale jsem s výsledkem spokojená. Podle mě je v názvu šperku "Ze života stromu" ukrytý celý příběh...

  tupa a U jezírka:

Moje milované jezírko... Je krásné v létě, kdy pod hladinou, ve které se zrcadlí strom, dovádějí rybky. Krásné je i v zimě, když se na zamrzlé hladině třpytí krystalky sněhu. A tak, když jsem měla vytvořit šperk na téma Strom, hned mne napadla chalcedonová růže. Vypadá jako zčeřená třpytící se vodní hladina jezírka. A strom je jeho nedílnou součástí.

 image
 image

 martapa a Kvetoucí sakura

Pro toto téma jsem se nechala inspirovat našim blízkým okolím, kdy brzy na jaře nastává krásný čas něžně zrůžovělých stromů a alej podél cesty se promění v obrovské růžové pugéty. To je SAKURA neboli Třešeň Japonská. Sakura může být pěstována i jakok solitér a pohled na zahradu s tímto stromem je neobyčejně působivý a posadit se pod kvetoucí sakuru nebo se položit do lehátka a dívat se vzhůru do růžové nádhery - to patří k nejkrásnějším zážitkům na jarní zahradě.

  Futetka a Náhrdelník KOŘENY:

Miluji stromy a hodně pro mne znamenají. Nemyslím jen ty v polích, lesích a na zahradě, ale také celé rozvětvené stromy - rodokmeny - pocházející z jednoho kmene s hlubokými a dávnými kořeny našich předků. Kdo se zajímá o genealogii, ví, o čem mluvím.
V tomto smyslu jsem také vyrobila tento šperk Kořeny - hluboké kořeny v zemi, z jednoho rodu (Achát), rozcházející se do dvou stran v podobě mladých stromků.....jak dlouho tento rod bude pokračovat? Co všechno čeká jejich potomky?....

 image

 

A na co se můžete těšit příští 67. kolo? Téma navrhla LENKA BLAZA a zní:  "Cesta nočním městem"  

Uzávěrka bude 31. 8.  ve 22.00.


A už úplně na závěr, zde je ještě jednou anketa 66. kola se zobrazenými celkovými výsledky.

Anketa se načítá ...