Ahoj,

rozhodla jsem se napsat další článek do mého blogu. Tento článek bude ale jiný, než ty ostatní, protože bych chtěla zmapovat rok a půl dlouhý pobyt na Fleru. Jelikož jsme se rozhodla změnit název svého obchůdku…ne proto, že už mně nebavil nebo by byl nějak špatný, ale prostě potřeboval vyměnit a to hlavně proto, že výrobě vyplétaných šperků se chci věnovat ještě dlouhá léta :D…….. A tak jsem se rozhodla pro změnu.

Tak tedy abych začala…….

Fler jsem objevila díky upozornění mého kamaráda. Když jsem viděla, jak je vše dokonale promyšleno a uděláno, aby každý měl svůj obchůdek a mohl prodávat svoje výrobky, hned sem si řekla: „tam musím být také“. Od mala jsem něco háčkovala, malovala, pletla, korálkovala, lepila, …..atd. A jelikož jsem v té době měla zrovna háčkovací období, napadlo mně udělat pár barevných nákrčníků, nafotit je a vložit. Zde je jeden z prvních :

 

image

Bohužel po pár dnech jsem se objevila na jedněch nejmenovaných stránkách, kde mně nějaká „dobrá“ duše nařkla, že kopíruji jednu velmi populární uživatelku z Fleru. A jak jsem byla teprve v začátcích, tak mně to hodně zarazilo, zamrzelo a také zastavilo v mé další tvorbě…. A své nákrčníky jsem raději stáhla.

Pořád mi ale vrtalo hlavou, že chci mít také obchůdek, prodávat lidem mé výrobky, psát si se zákaznicemi, balit balíčky a vkládat nové výrobky a čekat na reakce okolí. Jenže v té velké nabídce nejšikovnějších tvůrců jsem věděla, že nemám šanci…až jednou, náhodu a také naštěstí jsem objevila na internetu návod na tyto krásné naušničky a hned mi cvaklo v hlavě, že je to úžasný nápad, krásná technika a také nepřeberné množství možností pro mé tvoření…a to bylo ONO!!!

Hned jsem objednala spirálkovač, nakoupila mulinky a došla si pro první drátky.

Toto jsou mé úplně první naušničky:

 

image

 

Sice nejsou tak dotažené jako ty současné a drátek také není dobrý, ale pořád se mi líbí J Samozřejmě, že jsem se snažila dělat pořád a pořád nové naušničky, protože na začátku je vždy nejvíce možností. Výroba mně tak nadchla a vtáhla, že jsem na nich pracovala pořád a pořád, snažila jsem se je nafotit a vložit na fler. Pamatuju si i první, které se prodaly :

image

A také si pamatuji, že jsem tomu nemohla vůbec uvěřit, že si chce někdo koupit MOJE naušnice a nosit je…to bylo prostě úžasné!!! J A vlastně toto jsem si vždy přála.

 

A jak jsem pořád vyráběla a vyráběla, tak mně napadlo udělat i náhrdelník, je to vlastně to samé, jen použiji tlustší drátek a větší rozměr a tak jsem vyrobila první náhrdelník a prodávám ho v obchůdku dodnes (dá se koupit i v sadě s naušničkami):

image

 

Když jsem začala vyrábět přívěsky, hned jsem začala dělat i sady…jenže jsem chtěla dělat ještě něco dalšího…lákal mně náramek, prstýnek nebo brož…A jelikož se po náramku už některé zákaznice ptaly, tak jsem ho zkusila vyrobit a povedlo se ….. sama jsem ho nosila asi týden a sundala jen na koupání. Byla jsem z nich nadšená a také z toho, že můžu vyrábět zase další věc, kterou jsem si vymyslela úplně sama a nikdo na celém světě jí nikdy nevyrobil (tedy co tak vím z prolézání fotek na internetu)….Ale nakonec neměly náramky takový úspěch jaký jsem čekala, trochu se to ale změnilo na poslední prodejní akci teď v září, kde se jich prodalo hodně J takže jsem se rozhodla teď na podzim udělat pouze kolekce pecky + náramky (a vše bude jako sady nebo samozřejmě i samostatně), aby si přišli na své i Ty, které mají rády malé šperky, protože sama je mám nejradši.

image

Dokonce jsem se pustila i do výroby peckových náušnic. Ale nebýt jedné kamarádky, která mě do toho trochu popopýchla, tak by asi „pecky“ nebyly….A naštěstí se na prodejních akcích zákaznicím moc líbí a mám z toho velkou radost!!!

image

Poslední druh náušnic do kterých jsem se pustila, jsou naušnice kruhové. Napřed mi tvar vůbec nešel, byl křivý nebo se později zkřivil, ale kamarádka, kterou jsem naušky naučila, mi poradila fintu, jak vyrobit krásné dokonalé kolečko….a od té doby je kulatý tvar u mě v obchůdku také velice populární. A abych naušky ještě oživila, začala jsem do nich navlékat ještě korálky Preciosa a zadařilo se. Naušky mají velký úspěch a hodně se prodávají. I já sama je velice ráda nosím na slavnostní události ….nejoblíbenější kůlaté naušky s korálky jsou asi tyto:

image

Musím si je sama pochválit, jsou krásné a vypadají na uších perfektně!!!

Ale abych celý tento můj příběh ukončila, tak hlavním důvodem, proč jsem ho napsala je, že během pár dní změním jméno mého obchůdku z MYŠÁK86 na UNIQUE vyplétané šperky ©

A tak doufám, že když jste si přečetli celý můj příběh, tak i nadále zůstanete věrni mému obchůdku. A´t je to myšák86 nebo UNIQUE.

Mějte se krásně Vaše UNIQUE (Myšák86).