Byla jsem před dvěma lety požádána, abych na Květnou neděli vymyslela program do velikonoční dílničky pro úplně malé děti. Napadlo mne, že ty maličké by mohly na kraslice lepit barevné papírky. Jenže to je takové moc jednoduché...

A tak jsem rozřezala řezačkou celé balení barevných papírů na proužky široké cca 2-3 mm, nakoupila jsem netoxické průhledné tekuté lepidlo na papír a lepidlo v tyčce, technologii jsem ověřila na svém tenkrát čtyřletém synkovi a šli jsme do toho.  Syn byl novou technikou uchvácen a nadšeně vyráběl polotovary - spirálky pro mladší kamarády.

image

Spirálka - šnek musí být v první fázi pevně stočená. Můžeme si pomoci pinzetou, ale jde to bez problémů i v prstech.

image

Po pevném smotání spirálku bez obav položíme, aby se trošku sama povolila a dvěma prsty ji malinko poškádlíme, aby se uvolnila (žádná křeč Usmívající se)

image

Volný konec přilepíme a máme základní kolečko.

image

To ještě můžeme všemožně stlačovat do slziček, čoček, trojúhelníčků a dalších tvarů.

image

A ty tvary přilepujeme tekutým lepidlem na vajíčko. Estéti pinzetou, my ostatní klidně rukama, doporučuji však přece jen to netoxické lepidlo neoblizovat.

image

Na první (titulní) a poslední fotce vidíte samostatný výtvor šestiletého Vojty, jehož ruce Vás dnešním blogem provázely. Vojtův bezchybný pracovní postup jsem dnes pro Vás nafotila.

image