Rozhodla jsem se, že náš nový domek obleču na Vánoce do svítícího hávu a udělám z něj ten nejkrásnější v širokém okolí:) S Vámi se chci podělit o inspirace, jaké vánoční osvětlení pro tyto účely pořídit. Světelné vánoční řetězy jsou určitě základem, ale určitě to jimi nemusí končit- do vnitřních i venkovních prostor můžete využít spoustu jiných vánočních světelných dekorací bez toho, aniž by celá výzdoba působila přeplácaně. Zajímavé inspirace můžete najít například na obrázcích google.

Vánoční světelné řetězy jsou vhodné nejen na stromeček

Musím říct, že jsem docela koukala, kolik různých světelných řetězů je možné v dnešní době sehnat- včetně modelů na dálkové ovládání, nebo s časovačem, který je zapíná a vypíná v pravidelných intervalech. Chtěla jsem něco jednoduchého a elegantního, takže jsem zvolila jako základ studeně bílé světelné řetězy a celou výzdobu ladila právě do této barvy. Pak si mi ještě líbí kombinace, kdy z teple bílé barvy občas problikává nějaká studeně bílá LED dioda (případně opačně), ale takové osvětlení se mi bohužel nepodařilo sehnat. Pokud byste měly typ, kde ho lze koupit, tak se ho ráda dozvím. Většinu osvětlení jsem nakonec nakoupila na a-zbozi.cz, kde mají hlavně zajímavé světelné vánoční řetězy- konkrétně je u nich najdete ZDE. Nějaké zbytky jsem pak ještě koupila v Jysku. Pokud děláte větší vánoční výzdobu, tak ji doporučuji dopředu promyslet a ladit do jedné, nebo 2 barev. S většinou kamarádek jsme se shodly na tom, že takový ten přeplácaný extrémně barevný americký model se nám nebílí, ale samozřejmě proti gustu…víte jak. Je opravda, že dětem se taková výzdoba líbí- ale mě osobně stačí zaje se podívat např. na nejvíce osvětlený vánoční dům v ČR Chotovice - nemám to daleko a ráda tam s dětmi jezdím, ale doma bych něco takového nechtěla. Řetězy jsem využila na omotání sloupů, 2 stromů a na zvýraznění obrysů střechy.

A co ostatní světelné dekorace?

Moc se mi líbí světelné deště a na dům mi přijdou jako dělané jejich kratší varianty, které jsem zavěsila okolo celé střechy- tyto deště a řetězy jsou z a-zbozi.cz Přemýšlela jsem ještě nad světelnými kabely, nebo řetězy okolo oken, ale to už mi přišlo přehnané. Zahrada je doplněná svítícím andělíčkem taky ve studeně bílé barvě z Jysku, ale můžete vybrat spoustu jiných vánočních postaviček, jako jsou např. sobi, santa claus apod.