Více jak dva roky už pořádám kurzy šití. Mám dílnu která je na Praze 9, kousek od zastávky Prosek a Vysočanská.

Momentálně jsou v dílně tři šicí stroje (brother IN 10,15 a 35), dva overlocky (brother a singer), coverlock,  dále pak nastavitelná krejčovská panna, střihací stoly atd.

Kurzy probíhají ve všední dny bud dopoledne (po domluvě od 8, 8:30 nebo  většinou od 9h), po obědě od 13 nebo 14h a navečer od 16h (eventuálně od 17h)

Lekce je vhodná i pro ty, kteří u stroje nikdy neseděli a chtějí si to jen vyzkoušet.

Lekce trvá vždy cca 3 hodiny, za tu dobu si většinou stihnete ušít celý jeden výrobek, at už je to tričko, sukně, kalhoty apod... Samozřejmě šijeme i speciálně na děti, různé doplnky a kabelky, na pejsky a pod.

Není problém věnovat se celou lekci úpletům nebo si vzít sebou vlastní stroj a šít přímo na něm.

Lekce jsou vždy individuální, v dílně je 1 až 3 účastníci ale každý šije vlastní projekt, strojů, místa a všeho je dost, nikde nečekáte.

Jak to  celé probíhá:

Objednáte si na Fleru kurz, můžete rovnou připsat zda máte zájem o dopoledne, odpoledne nebo večer, a nebo o konkrétní dny. Já kurz potvrdím a vypíši vám nejbližší volné termíny, zašlu vám přesnou adresu a co si přinést sebou. Pokud jste začátečník, na první lekci budeme šít nákupní tašku a kosmetickou taštičku na zip. Je to proto, že se na tom nejvíce naučíte, nejvíce vám ukážu a ačkoliv šít neumíte, dopadne to vždy skvěle, protože na tašce nejsou vidět chyby tolik jako na oděvu a kdyby tam přeci nějaké byly, nevadí, alespon vám každý uvěří, že jste to ušily samy!

Lekce začíná poučením o materiálech, stříhání, pomůckách, atd, dále se seznámíme se strojem a pustíme se do šití. Během celého kurzu se mě můžete ptát na vše co jen trochu souvisí se šitím a já se vám budu snažit co nejlépe odpovídat. Můžete se ptát na materiály, stroje atd.. Není problém cokoliv vysvětlit znovu a znovu, dokod si nejste jistá, že všemu rozumíte.

Pokud jste pokročilý nebo máte zájem o jiný projekt, vše probíhá stejně, jen se na začátku dohodneme, co budeme šít, podívám se na obrázek a dám vám instrukce ohledně materiálu.

Pokud jste mimopražská je možné za jeden den absolvovat dvě lekce, dát si dopolední, pak oběd v blízké restauraci nebo zajít na prosek a pokračovat i po obědě od 13h.

Mám pro Vás další ukázky z lekcí:

Krásné šortky od Kačenky:

imageDětské oblečení od Marie, Dity,Renči a dalších

image

 

imageimage

image

 

Dále pak přebalovací podložku:

image

image

 

A jednu z mnoha krásných kabelek, tato je i s kapsičkouna zip:

imageimage