65. kolo soutěží klubu Tvoříme šperky z cínu Postapokalyptický svět skončilo a má své vítězky. V tomto kole bylo naší inspirací téma náročné na představivost a schopnost kombinovat prvky, jež se běžně ve špercích neobjevují.

 

Takto rozhodlo 73 hlasujících (děkujeme všem za ochotu hlasovat).

 

Gratulujeme vítězkám KyticeKyticea přikládáme přehled jejich šperků.

 

1. místo Lenka Blaza  Post Apocalyptic jewel,

image

Vytvořit šperk pro dobu, která se nazývá postapokalyptická, je pro mne dost těžký úkol. Člověk se musí v první řadě snažit přežít, ale podle mých představ po nějakém čase musí začít uspokojovat i svou touhu po krásnu a vytváření příjemného prostředí kolem sebe. Zvolila jsem šperk, který si snad člověk může vytvořit z toho, co kolem sebe najde a může z toho mít i třeba radost...?

 

 

 

 

 

 

2. místo Želmíra   Vstane druhá Eva?

image

Lidstvo zničilo sebe samo.Všude popel, trosky, pozůstatky těl a zkáza.Přežili někteří? Mohou vůbec přežít?? Téma soutěže předpokládá, že ano. Jak se zachovají ti,co mohou být základem civilizace nové?? Opravdu vezmou do rukou ZASE! zbraně a postaví se opět člověk proti člověku? Jestliže ano ,jak se obecně předpokládá , tak pro mne poselství apokalypsy světa ztrácí smysl. Pokud by lidstvo šlo po vlastních stopách...má cenu znovu vytvářet krásu a marnou naději, že ji budou lidé chtít i žít??? Tak se ptám : vstane z popela druhá Eva, Eva která posune lidstvo k lásce a souznění??? No nevím...možná uvidíme...pak pro ni je tu šperk, který z popela zachránil bílý křemen jako znamení čistoty, zářivé barvy kdysi krásného světa, třebaže jen na střípku keramiky a kousek zrcátka, v kterém se nová Eva uvidí, možná celý svět se v něm bude zrcadlit...nebo...zůstanou-li staré zvyky, může zjišťovat, zda  ten ,kterého míjí, ještě dýchá...ufff

 

3. místo Chatuta Po bouři

image

Někdy se našimi životy prožene apokalypsa, sežehne nás blesk, ale důležité je jít dál.  Naděje je tady vždy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tady je ještě přehled všech šperků, jež se účastnily 65. kola soutěže.

 

V dalším kole soutěže bude téma STROM od Therapy, tak na viděnou začátkem června :-).

____________________________________________________________________________

titulní obrázek je od Sergeye Shilkina ze stránek www.artstation.com

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit