Vítám Vás ve svém světe ručních prácí!

Připravila jsem pro Vás  málou ukázku toho, jak tvořím vlastní vzor pomocí Adobe Fotoshop. ,,Malou ukázku“ protože složitější grafiky jsou tak na jeden kurz.  Složitější grafika mi někdy zabere několik hodin, dokonce i dnů. Obrázky tvořím převážně pomocí kolážových technik, ale také používám počítačové fota, grafiky a malby. Počítač k mé práci rozhodně patří, ale někdy nestačí, je třeba mít i jistou dávku fantazie, vkusu a v neposlední řadě trpělivostiÚsměv.Co se týče programů mám nejlepší zkušenost s Adobe Photoshop a Adobe Ilustrator pro jejich  snadné ovládaní. Pokud se grafikou chcete zabývat profesionalně doporučuji naučit se v angličtině.

Jak vytvořit takhle krasný a zajímavý vzor bez rušivých přechodů?

Pro tuhle ukázku jsem si zapůjčila skrap-set s digitálními komponenty na téma ,,Podzim“ jeden z mnoha, které  se na internetu dají budˇ koupit, nebo si bez problému stáhnout. Vy si pro svůj vzor můžete použít jakékoliv jiné motivy, které se Vám zalíbí, nebo si vytvořit své vlastní. Možnosti jsou neomezené.

Já už mám přibližně vymyšleno jak by měl finální vzor vypadat

Nejdřív si otevřu nový dokument 3000*3000 DPI, ten bohatě stačí.

Začínám si na zvolené plátno skládat svou vlastní mozaiku.

spojuji je dohromady a otáčím tak jak by se mi to líbilo a dávám pozor na to, aby motiv nepřekročil za rámec pracovní plochy. Klávesová zkratka Ctrl+T

pokud už mám koláž hotovou, zvolím příkaz Filter-Other-Ofset  

V téhle fázi můžeme posouvat náš motiv jak chceme; všechno co se nám schová z jedné strany vyleze z druhé.

Na prázdné místo můžeme přidat ještě další komponenty (lístky, kytky a td). Tady je důležité zakryt ten přechod.  Používám k tomu různé nástroje jako je třeba Lasso Tool, Patch Tool, Shtamp a podobné. 

A tak jsme si vytvořili svůj vlastní vzor.

Nezapomeňte si ho uložit, příkaz Edit-Define Pattern

Pak si vzor můžete nechat potisknout třeba na metráž pro své návrhy, tak jak to dělám já.

A z toho si vytvořit nádherné šatičky, trička, sukénky apd. To už je na Vás.

Budu ráda když můj článek pro Vás bude přínosný at' už v tvorbě nebo jen tak pro radost.