Věnujte se jí každý den, tak jako nevynecháváte čištění zubů nebo denní hygienu. Proč? Protože jsme 50 na 50 tělo a duch, stále žijeme v dualitě, která se projevuje ve všech oblastech našeho života. Většina lidí se vědomě stará jen o svou hmotnou polovinu a tu nehmotnou nevnímá. Naše duchovní těla jsou pak závislá na vlastním samočistícím mechanismu (asi jako kdybyste se od narození nemyli) a podle toho také vypadají. Nicméně dualita se nezapře, takže duše si pozornost vynucuje, aspoň tu nevědomou. Proto nás láká četba knih, sezení u televize a filmů, někdy koukáme "do blba"... protože tak zapomínáme na naše hmotné tělo a žijeme chvíli mimo hmotu ve fantaziích... Daleko lepší je ale vědomá péče o duši. Pak najednou zjistíte, že třeba tu televizi už vůbec nepotřebujete a máte spoustu času na jiné věci :)

U této meditace můžete sedět, ležet nebo pokročilejší při ní i jít do práce... :


Dýchání je při meditacích velký pomocník... S každým prodlouženým nádechem nadechujte zářivou energii, s každým výdechem vydechujte vše špatné ze sebe (nemoci, negativní myšlenky, nečistoty). Dobrá energie může být z okolí, z Nebe, z matky Země, barvu si zvolte sami, hlavně musí zářit. Nedobré energie mohou mít podobu tmavé mlhy, popílku, kouře...

Nejprve nadechujte do pokožky (do povrchu) celého těla. Můžete postupovat od nohou nahoru nebo nadechovat současně do všech buněk. Po pár nádeších budete celí zářit.

Začněte nadechovat dovnitř sebe. Jakoby jste byli nafukovací míček ve kterém vyměníte starý vzduch za čerstvý. Zářivá energie se tak dostane do všech orgánů, svalů, do krve atd.

V posledním kroku nadechujde do své aury, ať už ve tvaru vejce kolem vás nebo koule. Celý prostor kolem vás, velký tak abyste se do něj celí skryli když rozpažíte ruce a nohy, bude zářit.

Požádejte anděly, ať negativní energie co jste vydechli bezpečně odstraní, nebo je sami pošlete matce Zemi apod.